Atletismo
»
»
»
»
»
ATLETISME | Juankilian Guiot, la bandera de l’autisme en el duríssim trail de Carros de Foc

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Dani Ponz vuelve al Eldense

ATLETISME | Juankilian Guiot, la bandera de l’autisme en el duríssim trail de Carros de Foc

El triatleta valencià Juan Carlos Martínez Guiot, conegut com Juankilian, ha trobat en aquest esport no només una filosofia de vida sinó també la clau per millorar la qualitat de vida de moltes persones.

El nostre protagonista, natural de Quart de Poblet, porta anys participant en proves molt extremes per recaptar diners i ajudar a diferents causes. Tot va començar amb l’associació AFACO, del seu propi poble, per a persones amb diversitat funcional.

Va crear Quilòmetres Solidaris, un projecte en el qual la gent paga un euro simbòlic per cada quilòmetre que recorre i que destina íntegrament a l’entitat beneficiària.

A AFACO, s’han anat sumant el IVAI (Institut Valencià de Autoinmunidad) i Autisme Familiar. Sonia i Mariano, familiars de Juankilian i pares d’un nen amb autisme anomenat Roger, són els fundadors d’aquesta última.

En Autisme Familiar, s’encarreguen d’informar a partir de la seva pròpia experiència sobre la dolència de Roger per facilitar la vida d’altres pares. Però també recol·lecten diners perquè s’avance en la recerca de la malaltia.

L’últim repte en el qual va participar, la Garmin Extreme, ha permès que recollisquen a Roger una vegada per setmana per anar a teràpia. Abans, la seva mare havia de fer 80 quilòmetres per portar-ho una vegada al mes amb els seus propis mitjans.

L’evolució que ha experimentat el petit ha estat exponencial, provocant una enorme satisfacció com no pot ser d’una altra forma en el nostre protagonista i encoratjant-li a continuar amb aquesta causa tan bonica.

“El seu progrés m’ha omplert moltíssim. Roger diu ja algunes paraules i això em motiva a seguir amb això per ajudar-li més. És molt emocionant per a mi”, declara Juankilian.

I és que el valencià subratlla que “els autistes no són tan limitats com ens fan creure, són molt intel·ligents”. Aquesta creença li ha impulsat a bolcar-se més si cap i preparar el següent repte: la categoria plus de Carros de Foc.

El proper 20 d’agost, el valencià participarà en un trail situat en ple Parc Nacional d’Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici. En ell, haurà de recórrer 76 km amb 12.000 metres de desnivell acumulat en menys de 24 hores.

Encara que reconeix que es tracta de “una prova molt dura”, és precisament aquest aspecte el que li ha portat a decantar-se per aquesta prova i no altra. Per a més informació, o aportar el particular granit de sorra, pot fer-se a través de la pàgina de facebook de Quilòmetres Solidaris.

 

Categorías AtletismoTrail