Atletismo
»
»
»
»
»
VIDEO ATLETISME | El doble rècord de la Marató de València 2018 ho situa en el Top10 mundial

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife

VIDEO ATLETISME | El doble rècord de la Marató de València 2018 ho situa en el Top10 mundial

La capital del Turia ha tornat a demostrar aquest diumenge 2 de desembre per què és la ciutat del running en haver aconseguit batre quatre rècords: el masculí i femení de la 38ª edició de la Marató València Trinidad Alfonso EDP i els seus corresponents en del 10K València Trinidad Alfonso 2018.

Mentre que la Marató de València ha tornat a consagrar-se com la millor i més ràpida d’Espanya, el 10k València Trinidad Alfonso ha celebrat amb magnificència l’etiqueta de bronze que va obtenir fa escassos mesos de la IAAF (Associació Internacional de Federacions d’Atletisme).

Després del doble rècord, la Marató de València ha entrat en el selecte llistat dels millors 10 maratons del món.

Dos rècords en el 10K València Trinidad Alfonso 2018

Més de 8.500 corredors van envair els carrers de València en una 10K que estrenava la prestigiosa etiqueta de bronze de la IAAF, la que reconeix que es tracta d’una de les millors carreres del món en la distància dels 10.000 metres.

Encara que la carrera es va emprendre a les 08:30 hores del matí de manera simultània que a la prova regna, des de les albors es respirava un aire diferent a la ciutat de València que s’acabaria convertint en el presagi d’un dia inoblidable.

El suec Jonas Leanderson i l’etíop Tsige Abreha es van proclamar vencedors polvoritzant el rècord de la prova.

La primera i sorprenent alegria del matí la donaria l’atleta suec Jonas Leanderson, qui es va imposar en els metres finals als africans que partien favorits. Amb un fantàstic registre de 28:42 minuts no només es va portar la victòria sinó que també va establir el rècord de la prova en categoria masculina. Engdayehu Haymanot(28:43) i Jean Marie Vianney (28:49) completarien el podi.

Quant a la categoria femenina, l’etíop Tsige Haileslase s’alçaria campiona amb un temps de 32:03 que l’encastellaria al primer graó del podi i també a establir el segon rècord del diumenge 2 de desembre. Susan Jeptoo  (32:06)  i Soukaina Atanane (32:12) creuarien la meta en segon i tercer lloc respectivament.

La Marató de València entra en el Top10 mundial

El matí estava sortint a la perfecció però encara faltava el fermall d’or en una Marató de València que no content amb haver batut tant el rècord d’inscrits (22.000 persones) com el d’internacionalitats buscava més.

Els etíops Leul Gebreselassie en homes amb una marca de 2:04:31 i Ashete Dido amb 2:21:14 van establir dos nous rècords en la prova que van consolidar no només a la Marató de València com el millor d’Espanya sinó com un dels millors del món.

La Marató València Trinidad Alfonso EDP es col·loca entre els 10 millors maratons del món i les 10 millors marques de l’any.

En la categoria masculina Elhassan El Abbassi -(2:04:43) va acabar en segona posició i Matthew Kisorio (2:04:53) en tercera. Pel que fa a les féminas, Lydia Cheromei va ser plata amb 2:22:11 hores i Tinbit Gidey bronze amb 2:23:37 hores.

Així mateix, l’atleta espanyol Iraitz Arrospide(2:13:23) ha batut el rècord nacional en la prova, una marca que no se superava des de 1984.

El proper objectiu, encara que a llarg termini, és aconseguir un rècord del món com en la Mitja Marató de València.

Categorías Atletismo