Inicio / Poliesportiu // + Noticies / Motor // + Noticies / Automobilisme // + Noticies / AUTOMOBILISME | Marta García: “El Top5 de la W Sèries és un resultat realista, però aniré a guanyar”
Marta García en las W Series

AUTOMOBILISME | Marta García: “El Top5 de la W Sèries és un resultat realista, però aniré a guanyar”

La pilot alacantina Marta García, actual militant del W Sèries, ha fet història. Fa uns dies s’anunciava que seria la primera espanyola a córrer en esta nova competició. Una fita que l’ha portat a ser protagonista d’estes línies. “Estic molt contenta, és una oportunitat increïble, quelcom que no ocorre tots els dies”.

Entre els seus èxits més destacats es troben la quarta plaça en el FIA European Championship i els campionats del Trofeu Delle Indrustrie, on va aconseguir ser la primera dona a guanyar este campeionat, i FIA Academy Trophy.

W Sèries

Se tracta del primer any d’este campionat de monoplaces que busca promocionar la participació femenina en l’esport de motor alhora que facilita l’arribada de les dones a la Fórmula 1. En la W Sèries, competició de Fórmula 3, participen 18 dones seleccionades en dos jornades amb diferents cotxes: una primera a Àustria i una altra a Almeria.

Les privilegiades no hauran de pagar per córrer en esta competició, ja que els organitzadors d’este campionat s’encarreguen de cobrir els gastos. “Se tracta d’una oportunitat increïble per a totes les dones que no teníem abans este suport econòmic”, indica.

“Se tracta d’una oportunitat increïble per a totes les dones”

Un aspecte fonamental i que pot condemnar carreres tan prometedores com la de la dianense, qui la passada temporada es va plantejar retirar-se per la falta de suport económic.  Ara, amb la W Sèries, Marta no sols té la possibilitat de competir sinó també d’agafar experiència i donar-se a conéixer a molts equips. “Creo que si em va bé açò em pot obrir portes cap a altres categories en un futuro”, apunta.

Esta nova oportunitat li acosta un poc més al son que ha tingut clar des de ben xicoteta: competir en la Fórmula 1. “La W Sèries m’ha donat més motivació per a pensar que si fas les coses bé es pot arriba per a pensar que si fas les coses bé es pot arribar a la Fórmula”, reneix.

“La W Sèries m’ha donat més motivació per a pensar que si fas les coses bé es pot arribar a la Fórmula 1”

Una motivació que la porta a ser ambiciosa i marcar-se cotes importants per a la temporada que està a punt d’arrancar. Una temporada en què ja ha fet història. “Vaig a anar a guanyar, però estar en el Top5 seria un resultat realista. Crec que ho puc lograr”, advertix.

Com ja s’ha comentat amb anterioritat, és l’única espanyola que participarà en la W Sèries, un fet que com no pot ser d’una altra manera li enorgullix. “Soc l’única espanyola i això em fa estar orgullosa”, assenyala. Encara que sap que serà un referent per a moltes pilots, no vol exigir-se més del que deu. “No em vaig a ficar pressió, però intentaré fer-ho el millor possible i que es veja mon potencial”, conclou.

Inicios en el karting

Marta García porta la velocitat en les venes des de molt xicoteta. Va començar a córrer amb 9 anys quan un dia son pare i ella van decidir fer un pla diumenger de karting. “La primera vegada que em vaig pujar a un karting me va agradar”, comenta Marta, qui posteriorment va tornar al mateix lloc per a verificar que li havia agradat.

Eixe mateix dia, van acudir a informar-se sobre les competicions de karting que feien en la zona. Allí els van informar sobre un curs d’iniciació a l’estiu que es realitzava amb karts de lloguer. Marta no va dubtar ni un moment i va convéncer son pare perquè l’apuntara. Després del curs, es van fixar en ella i li van donar l’oportunitat de provar un kart de competició.

El paper de la dona en el motor

La Federació Valenciana està realitzant un gran treball potenciant la inclusió de les dones en este tipus de competicions. Una de les pilots més destacades és la també valenciana Nerea Martí, primera dona a guanyar l’Autonòmic de Karting i militant del Campionat d’Espanya de Fórmula 4.

Marta ha volgut destacar la gran labor que està fent en la seua carrera la pilot d’Albarat dels Sorells i formada en la Fórmula de Campions. “Nerea ha fet resultats bons, treballa per a estar ací i arribar el més alt. Jo la suport en tot i espere que li vaja molt be, afirma.

Binomio esport – estudios

Hasta fa poc, la nostra protagonista no havia tingut problemes per a compaginar el col·legi amb les competicions, però a mesura que passen els anys les competicions són més freqüents i per tant és més difícil compaginar-ho amb els estudis.

Sobre això Marta comptava: “Si faltes molt a classe sí que és difícil compaginar-ho perquè perds el ritme i costa agafar-se. Al final cal treballar en ambdós coses al 100% per a aconseguir-lo”.

La preparació per a la competició és molt dura, són molts entrenaments i Marta s’esforça al màxim. Des de fa dos anys està entrenant en el Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, allí rep formació enfocada a l’esport entrenant de dilluns a divendres tots els dies amb exercicis variats.

 

Deja un comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *