Bàsquet
»
»
»
»
»
BÀSQUET | Entren en vigor les noves normes per al bàsquet valencià

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Álex Quevedo presentando como nuevo jugador del Villarreal CF. Foto: VillarreaL CF.

BÀSQUET | Entren en vigor les noves normes per al bàsquet valencià

Una volta iniciada la liga EBA ara fa tres setmanes és moment de l’inici de la competició junior masculina a nivell autonòmic, i amb ells, coincideix l’entrada de les regles oficials 2017, que regiran les competicions per a tota la temporada, excepció feta de l’esmentada Lliga valenciana en tractar-se d’una competició que s’ha iniciat abans de l’entrada en vigor d’estes noves normes.

La Federació de bàsquet de la Comunitat Valenciana ja va organitzar dues jornades formatives tant a València com a Alacant, on es mostraren els canvis més significatius que s’introdueixen i que son estos dos: D’una banda, l’avanç il·legal, que estableix que un jugador que controla el baló mentre progresa o després de concloure un regat, pot donar dos pases abans de detindre’s, pasar o llançar a cistella; d’altra, la falta antiesportiva on es remarca qué és un contacte innecesari causat per un jugador que defensa per a detindre el progres de l’equip atacant en transició. En este sentit, al llarg de les jornades formatives es va enfatitzar al fet que el que es produeix és una major sanció per a una falta que abans ja era senyalada. Es a dir, no hi ha canvi en quant a la consideració falta peró sí en quant a la seua sanció.

L’ultima novetat important esta referida a l’acumulació d’un tipus de faltes, per la qual cosa un jugador serà desqualificat quan li siguen assenyalades dues faltes antiesportives, dues faltes tècniques o una falta antiesportiva i una tècnica.

Por Golsmedia