»
»
»
»
BÀSQUET | Patida victòria de València bàsquet femení per a sumar huit consecutives

Transcendental victòria de València Basket davant d’un combatiu Centros Único Real Canoe per 58 a 66.

Les de Rubén Burgos tanquen així amb tres victòries els tres partits consecutius davant de rivals directes i igualen a Laboratorios Ynsadiet Leganés en la classificació. Les taronja van estar per davant des de l’inici. La bona direcció de Snezana Aleksic, que a més estava entonada en l’anotació, i el dur treball de Meiya Tirera i Rebeca Cotano davall la cistella, provocaven les primeres diferències. Ho intentaven les locals amb Matoso i Blanes, però el nivell defensiu de València Basket mantenia les diferències fins al descans (33-42).

Però Canoe estava disposat a complicar les coses fins al final i el partit va canviar en la represa. Es va embossar l’atac taronja i ho van aprofitar les madrilenyes per a tancar un parcial de 10-0 que amb triple de García Mata les posava per davant en el marcador. Va haver de parar-ho Rubén Burgos, que va trobar reacció en Rebeca Cotano i Thiama Kamara, encara que els deures es deixaven per a l’últim quart (49-50).

Amb la igualtat en el marcador, els dos equips van pecar de nerviosisme i precipitació. Pareixia que València Basket portava la iniciativa, però Canoe sempre tornava al marcador, habitualment a base de triples. Precisament un triple de Maria Bettencourt, quan es complicaven les coses, posava dalt a les taronja (58-59), que a partir d’ací van dominar el partit en els instants finals i van saber patir per a tancar un treballat triomf amb parcial també de 0-10 final. Les xiques de Rubén Burgos demostren que també saben traure partits ajustats i seguixen llançades en el seu objectiu de ficar-se en els llocs de promoció per l’ascens.