»
»
»
»
BÀSQUET | El Refitel C.E.B LLíria es proclama campió de la Lliga Valenciana 2018// Fotos

En el matí del diumenge 30 de setembre el Refitel Bàsquet Llíria es va alçar amb el títol en vèncer al Units Pel Bàsquet Gandía, en un duel de conjunts que barallaran per entrar en la fase d’ascens en la Lliga EBA. Reportatge fotogràfic: Carles Garzón.

El partit va començar amb un ritme frenètic. Els equips s’alternaven amb constants intercanvis de canastes.

L’equip del Camp del Túria va prendre els primers avantatges i es va distanciar en el marcador, fins a arribar al final dels primers deu minuts amb un favorable 19-24, liderats pels 10 punts de Víctor Pérez.

Va baixar el ritme d’anotació en el segon període, però els de Alejandro Mesa van controlar el partit i van mantenir sempre les distàncies en el marcador per acabar la primera part amb 3 punts d’avantatge (30-33).

Amb el pas pels vestuaris, els edetanos aconseguien aguantar l’alt ritme dels de La Safor, sense arribar a perdre l’avantatge en el marcador a cap moment.

Mancant els últims 10 minuts, el resultat era favorable per Refitel Bàsquet Llíria per 46-47.

En els últims deu minuts es va decidir tot. Un gran inici dels de Víctor Rubio els va col·locar per davant en li marcador fins a per 4 punts, però en aquest moment els de Llíria van reaccionar.

A força de bones defenses i elaborats atacs van arribar a un final atapeïdíssim, on va emergir la figura d’un jove Pau García.

Pau va anotar una canastra decisiva mancant 11 segons i va agafar el posterior rebot defensiu que sentenciaria el partit.

Víctor Pérez, el millor dels locals, va acabar amb 24 punts i 28 de valoració, ademas d’exercir de líder sobre la pista. Tot això li va valer per ser triat com a MVP de la final, la seua primera vegada en aquesta competició.

És el quart títol del Refitel C.E .B Llíria en la Lliga Valenciana. A més del 2018, ho va guanyar en 2008, 2010 i 2011.