»
»
»
»
BÀSQUET | El Valencia Basket cull la seua primera derrota en Eurocup a Sant Petersburg

Es va acabar. El Valencia Basket va perdre ahir la seua imbatibilitat en la 7 Days Eurocup davant el Zenit de Sant Petersburg a domicili, en un partit en el qual la defensa taronja va estar tova i a la qual van endossar 104 punts que es diu promte.

Encara que els de Jaume Ponsarnau van caure per 104-93 per culpa d’una defensa que va deixar bastant que desitjar en molts moments de la trobada, arribarien a tenir en el palmell de la mà la remuntada a l’últim quart.

El més destacat del conjunt valencià va ser Matt Thomas, que va tornar a donar un recital anotant 22 punts.

Després de perdre a Rússia, el Valencia Basket diu adéu també al liderat que fins ara ostentava del Grup C en el qual està enquadrat. El Zenit de Sant Petersburg ha agafat el relleu i encapçala ara el Grup C.

L’inici taronja va ser bo, de fet van començar dominant en el marcador. Els de Ponsarnautrobaven amb facilitat el cèrcol i en amb prou feines quatre minuts es posaven 2-10 a dalt. Però la reacció russa no es va fer esperar, acostant-se (9-10).

L’efectivitat en el llançament exterior taronja es va perllongar, acabant el primer quart 19-25.

Els bons automatismes se succeïen en l’arrencada del segon quart, posant-se el quadre taronja 10 a dalt gràcies a un triple de Dubljevic i un tir de 2 d’Alberto Abalde (22-32). Però de la mateixa manera que va ocórrer a la primera cambra, el Zenit va espavilar posant-se per primera vegada davant en l’electrònic.

Ponsarnau va parar el partit després de l’embranzida russa que li havia donat la volta al partit (40-34), però de gens va servir. Va continuar la sagnia amb un parcial desfavorable demoledorde 27-7 que va fer que ens anéssim al descans 49-39.

El pas per vestuaris va embravir a l’esquadra local, que al tercer quart augmentava gradualment la seua renda.

El gran tir exterior del Zenit va destruir al Valencia Basket al tercer quart arribant a la màxima de 15 punts (57-42). Els taronja havien de reaccionar o el partit se’ls anava i amb ell el liderat del Grup C. Conscients del que hi havia en joc van aconseguir reduir la distància a la fi del tercer quart (74-65).

A l’últim quart es van veure besllums que la remuntada era possible. De fet es van posar a tir (80-78), però una pèrdua incomprensible li va donar un 2+1 al Zenit, que va servir per recuperar la confiança en ells mateixos i tornar a controlar el partit.

Finalment derrota per 104-93 i adéu al liderat del Grup C d’Eurocup.