Bàsquet
»
»
»
»
»
BÀSQUET | El Valencia Basket es proclama campió del torneig de l’Eurolliga// Fotos

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife

BÀSQUET | El Valencia Basket es proclama campió del torneig de l’Eurolliga// Fotos

El València Basket es va proclamar ahir, davant les 2.200 persones que van omplir la Fonteta, campió del torneig que organitza l’Eurolliga de Bàsquet, l’Adidas Next Generation Tournament. Amb aquest títol, els valencians aconsegueixen una plaça per a les finals que es disputen a Vitòria, coincidint amb la fase final de l’Eurolliga.

La Font de Sant Luís albergava ahir diumenge l’última jornada del presitigiós torneig que organitza l’Eurolliga. Després d’estar dos dies en L’Alqueria del Basket disputant les jornades de la fase de grups, arribava l’última jornada i era moment de mudar-se al pavelló.

Setena i huitena plaça

Començava  la jornada la lluita per la setena i huitena plaça entre el USK Prague Future Stars i el Asvel Villerbaune. Els alemanys venien de guanyar a la Virtus de Bolonya, mentre que els txecs no havien pogut guanyar cap partit. L’equip francès, que juga amb la plantilla més jove de tot el torneig, es van portar el primer partit del dia. Els francesos, ben guiats pel jove base Matthew Strazel, van guanyar després d’una prorroga i sobre la botzina per 61-59.


Cinquena i sisena plaça

Era el duel entre els espanyols. Jugaven l’Estudiantes i el FC Barcelona Lassa per la cinquena posició. El partit era d’un nivell anotador altíssim. Els barcelonins desplegaven tot el seu arsenal ofensiu i els estudiantils aguantaven tot el que podien. I així va ser, els trenta primers minuts el partit va estar igualat, però una vegada arribem a l’últim període els catalans van pujar el llistó defensiu i es van portar el partit per 92-74.

Tercera i quarta plaça

Porsche Ludwigsburg i Divina Segurs Joventut es van quedar tots dos a les portes de la final i jugaven aquest partit amb ganes de revenja i acabar el torneig amb bones sensacions. El partit va estar molt igualat, i va haver-hi diverses alternances en el marcador. Els catalans, després d’un gran tercer període, van arribar al final de la trobada amb petits avantatges, que van saber gestionar i mantenir per a acabar amb 84-80.

Final

Va arribar el moment, els dos millors equips del torneig s’enfrontaven entre ells per a aconseguir un lloc en la gran final de Vitòria. La Fonteta es va vestir de gala i 2200 persones es van citar en el pavelló per a veure aquest bàsquet de tan alt nivell. El València Basket va esprémer al màxim als italians. Amb una pressió a tota pista els quaranta minuts, els valencians desquiciaron a la Virtus de Bolonya, i van aconseguir tancar el primer quart amb tretze punts d’avantatge i deixant als italians amb sol sis punts en el seu caseller. A partir d’aquí, la tònica no canvia.

Els valencians mantenen la seua pressió a tota pista i els italians no van aconseguir trobar fluïdesa. Durant uns minuts una zona 1-3-1 va embussar als valencians, però la pissarra de Xavi Albert, i la gran actuació de Marc García, autor de 20 punts (30 de valoració), va resoldre el problema. El València Basket va arribar als minuts finals amb 10 punts d’avantatge, i els va mantenir fins al 82-71 i proclamar-se campió.


Cap destacar que el quintet ideal del torneig va estar format per: Aleix Haro (Divina Segurs Joventut), Marc García (València Basket), Tom Digbeu (FC Barcelona Lassa), Ariel Hukporti (Porsche Ludwigsburg) i Gora Camara (VirtusBologna).

Adidas Next Generation Tournament

Categorías Bàsquet