»
»
»
»
BÀSQUET | El València Basket deixa gairebé assegurada la seva classificació per a la Copa del Rei

Excepte desastre en l’última jornada de la primera volta, el València Basket estarà en la Copa del Rei Madrid 2019. Mancant una jornada els valencians no estan matemàticament classificats però tenen peu i mig per a estar a Madrid durant el mes de febrer. Ahir, el València Basket rebia al Herbalife Gran Canària i va guanyar (83-67) després d’una última habitació espectacular dels locals. Foto: València Basket.

El Gran Canària frenaria el gran inici de partit dels valencians gràcies al triple de Strawberry i més tard Oliver i Balvin posaven per damunt als visitants (8-13) en el primer quart. Però el València va començar a carburar i a desplegar el seu joc i no trigarien a retallar distàncies amb el triple de Doornekamp, que després d’intercanviar unes canastres tots dos equips deixava el marcador al final de la primera habitació amb el resultat de 19-21.

El partit estava molt igualat amb un Gran Canària molt encertat des de la línia de 3

En començar el segon quart, els canaris allargarien l’avantatge fins als sis punts, però el València Basket va reaccionar i va endossar un parcial de 12-0 al Gran Canària que va saber frenar amb un triple que deixava el marcador al descans en un empat a 41 punts.

Després del descans, Vives agafava les regnes del partit i després d’un triple i una safata obria bretxa en el marcador per als valencians (49-43). Aquest avantatge es va ampliar (57-47) gràcies al bon joc de l’equip en la segona meitat de la trobada però el Gran Canària no volia enlairar-se del marcador i un parcial de 8-0 per als visitants deixava el final de la tercera habitació amb un marcador de 57-55.

El València Basket necessitava guanyar i ho van demostrar en l’últim quart

Els locals van passar per damunt en l’últim quart on un Dubljevic espectacular juntament amb Vives i Matt Thomas marcarien la diferència per a despenjar-se en el marcador i deixar un avantatge insalvable que anava augmentant. En els minuts finals, els valencians van defensar la renda i fins i tot van aconseguir augmentar-la fins al resultat final de 83-67.

Amb aquesta victòria el València Basket es queda com a sisè classificat de la Lliga Endesa i tindrà una important cita el cap de setmana que ve ja que visita al Cafès Candeles Breogán per a certificar la seva classificació a la Copa del Rei de Madrid 2019. En cas de perdre, dependria dels resultats de Manresa i Joventut per a la classificació. Mentre que el Gran Canària es queda com a quinzè classificat i rebrà al UCAM Múrcia CB.