»
»
»
»
BÀSQUET | Quino Colom suma pocs però bons minuts al debut d’Espanya en el Mundial

españa celebra
La selecció espanyola celebra el triomf. Foto: FEB.

La Selecció Espanyola realitzava el seu debut en el Campionat del Món FIBA aquesta vesprada davant la selecció de Tunísia. El conjunt dirigit per Sergio Scariolo ha consumat el seu primer triomf de forma còmoda, on s’han vist pocs però bons minuts del base de València Basket, Quino Colom. També, l’ala-pivot valencià Víctor Claver va tindre un major protagonisme en el joc del combinat espanyol.

Victòria d’Espanya davant Tunísia per 101-62

Malgrat véncer per 39 punts, la trobada durant la primera meitat va estar més que igualada. Els tunisians es van trobar molt més còmodes en el primer quart, finalitzant els primers deu minuts per davant en el marcador (16-17) i donant les bones sensacions que no donaven els espanyols, amb un Llull desaparegut i amb un Marc Gasol una cosa erràtica.

En l’inici del segon quart tot eixia malament. Els tunisians van arribar a col·locar-se deu punts per davant, però la segona unitat de la selecció espanyola va agafar les regnes de la trobada i, sobretot després de l’entrada de Quino Colom com a base i de Llull com a escorta, els triples van començar a entrar i Espanya va remuntar la trobada fins a arribar al descans amb el 42-39 en el marcador.

Gran segona meitat dels pupils de Sergio Scariolo

A partir del tercer quart, Espanya va demostrar per què és una de les favorites al títol. Ricky Rubio va tornar a endollar-se al partit per a continuar lluint-se, Llull seguia en ratxa i Willy Hernángomez va deixar d’errar en pintura per a acabar de carburar la maquinària espanyola. Per part de Tunísia, la seua estrela, Salah Mejri, va desaparéixer per complet i van acabar encaixant un 30-8 en el penúltim parcial.

A l’habitació definitiva, els espanyols van acabar de tancar el partit i Quino Colom va tornar a saltar a la pista mancant tres minuts per a la conclusió i poder oferir descans als titulars. El base de València Basket va repartir joc en els pocs minuts que va estar sobre la pista i va ajudar els de Scariolo a arribar als 100 punts sobre la botzina. (101-62). La pròxima trobada serà el dilluns a les 14:30 hores enfront de Puerto Rico, que també ha vençut hui a Iran (81-83).