»
»
»
BÀSQUET | Víctor Claver i Quino Colom lluitaran per l’or en el Mundial de la Xina 2019

La selecció espanyola de bàsquet disputava en el dia de hui les semifinals del Mundial de la Xina 2019. Ho feia contra Austràlia, una de les favorites a aconseguir medalla i més després de l’eliminació dels Estats Units. Espanya afrontava aquest partit amb la tranquil·litat d’estar classificada per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i amb l’ambició de jugar les semifinals d’un mundial, assoliment que només s’ha aconseguit una vegada en el Mundial del Japó 2006.

La selecció de Scariolo ha començat molt ficada en el partit amb bons atacs i unes seleccions de tir bastant encertades per part de Ricky Rubio i Juancho. A poc a poc Austràlia per mitjà de Paty Mills, base de la NBA, ha començat a acostar-se en el marcador que ha acabat el primer quart en un 23-22 per a Espanya gràcies a un triple de Llull en l’últim segon.

Víctor Claver ha anotat 9 punts i ha agafat 1 rebot, Quino Colom no ha jugat

L’últim quart de la primera meitat s’ha basat en un encert total en el tir dels australians que unit a un canvi de sistema defensiu errat dels espanyols ha portat a Austràlia a anar-se 5 a dalt en el marcador. Després del descans Austràlia ha eixit endollada i ha portat l’avantatge als deu punts durant tot el quart fins als últims 2 minuts. Després d’uns ajustos per part de Scariolo la selecció espanyola sota la maneta de Ricky Rubio i LLull han aconseguit baixar la distància a quatre punts abans de començar l’últim quart.

El partit en l’ultime quart ha estat completament igualat i ha necessitat de dues pròrrogues per a decidir-se. En la segona pròrroga els pesos pesats de la selecció han fet un pas avant i han aconseguit guanyar el partit per 95 a 88 i classificar a Espanya per a la final del Mundial de la Xina 2019.