»
»
»
»
BÀSQUET | Un parcial de 0-16 en el tercer quart deixa al HLA Alicante sense ascens

El partit decisiu per l’ascens a Leb Or es jugava en el Pedro Ferrándiz, la il·lusió a Alacant s’havia disparat i tot semblava indicar que aquest era l’any, més encara després de la gran eixida de vestuaris, però un parcial de 0-16 per al Real Canoe a meitat del tercer quart ha portat al club madrileny a aconseguir l’ascens. Fotos: María Comín.

HLA Alicante 2

El partit va començar molt igualat, amb els visitants per davant però sense aconseguir distanciar en cap moment a un HLA Alicante que es mostrava sòlid i va aguantar els envits del rival per a anar-se tan sols 3 punts per sota al final dels primers 10 (14-17). En el segon quart els alacantins van reaccionar en atac, i malgrat alguns instants d’incertesa, van aconseguir donar la volta al marcador per a enfilar els vestuaris per davant (34-33).

L’inici del tercer quart va ser il·lusionant per als homes dirigits per David Varela, que van aconseguir el seu màxim avantatge en el partit posant en fins a 3 ocasions el +5, l’última d’elles amb el 45-40, però alguna cosa va canviar en aqueix moment, el HLA Alicante va patir un embós descomunal que li va impedir anotar cap punt en els més de 5 minuts que quedaven del tercer període, mentre que els madrilenys van trobar el seu moment de gràcia, i amb un 0-16 van posar el +11 en el marcador 45-56 al final del quart. En els últims 10 minuts tots dos equips van intercanviar anotacions, sobretot a l’inici, alguna cosa que, evidentment, afavoria els interessos dels visitants, que mantenien les distàncies però el temps s’esgotava, la qual cosa va provocar les presses dels alacantins que fruit de la precipitació es van veure 16 per sota, finalment van aconseguir maquillar el resultat amb el 62-74 que acaba amb la il·lusió de l’ascens.

HLA Alicante final

Així doncs, amb aquesta victòria, el sorprenent Real Canoe, l’equip amb pitjor balanç en temporada regular que es va ficar en ‘play-off‘, aconsegueix derrotar al HLA Alicante, que haurà d’esperar una altra temporada en Leb Plata a la recerca de l’anhelat ascens a la Segona Divisió del bàsquet nacional.