»
»
»
HANDBOL | Fertiberia Puerto Sagunto trau bona nota al primer parcial

Fertiberia Puerto Sagunto superà per 31 goles a 26 a Frigoríficos Morrazo en partit de la tretzena jornada de la Lliga ASOBAL.

Quan un pavelló es queda menut per a vora un partit és que alguna cosa gran té que ocòrrer i quan un equip acaba esgotat després de l’esforç i, tots junts, boten al centre de la pista és que alguna cosa gran ha ocorregut.

No és gens habitual parlar d’una final al mes de desembre però l’encontre d’ahir a l’Ovni ho era. S’enfrontaven penultim i avantpenultim de la classificació amb només un punt de diferència. Des de l’inici l’equip de Nikola Milos sabia el que es jugava. L’entrenador i també els jugadors. Quan als tretze minuts «Pillo» Garcia, entrenador de Frigorificos Morrazo, demanava el primer temps mort, Fertiberia ja guanyava per sis gols a tres i hi havia errat tres contraatacs clars. La distància al joc era sideral. Els gallecs no hi trobaven el camí del gol. La defensa valenciana era un mur intractable. Tot fins l’exclusió de Zmavc, que va deixar a l’equip del Port en inferioritat numèrica la qual cosa va aprofitar Morrazo per a refer-se i trobar els espaïs que abans no veïa. Als vint minuts, empat a 8. Calia tornar a començar. Grans minuts de Sifre per a arribar al descans amb distància minima (13-12).

Al vestidor valencià es va produïr la conjura del descans i en eixir, tres gols consecutius sense resposta van deixar el marcador en 16-12. David Bruixola, que va acabar el partit amb un portentòs 44% d’efectivitat, hi havia baixat la persiana de la porteria. Però la primera linia gallega tornà a funcionar. Potic feia gol en cada acció i el marcador passava a un inquietant 16-15. Era el moment d’oblidar-se de l’handbol i tirar d’heròica. I ací aparegueren els «àngels». Pérez de Inestrosa amb accions plenes de talent i Fernández amb dos gols claus des del pivote deixaren el camí aplanat fins la victòria final.

Alguna cosa hi havia canviat a l’Ovni. Tant que ahir ja no va sonar el «sweet Caroline». Victòria de mèrit per al port però és només el primer parcial. Per a arribar aprobats al final de curs encara hi ha que estudiar més… i millor.