»
»
»
»
HANDBOL | Espanya classificada per a la Main Round després d’una soferta victòria davant el Japó

En la nit d’ahir Els Hispans van afrontar la tercera jornada de la fase de grups del Campionat del Món d’Alemanya i Dinamarca 2019. Van haver de sofrir i de valent per a collir davant el Japó la tercera victòria consecutiva i deixar sentenciat el pas a la Main Round. Fotografia portada: RFEBM.

Espanya es va imposar als nipons per 26-22 en el Olympiahalle de Munic en una trobada molt més dura de l’esperat en gran parteix culpa del portera Kai, MVP del partit. El porter japonès es va inflar a repel·lir nombroses ocasions dels pupils de Jordi Ribera, que sofrien al no sortir les coses.

Tercera victòria consecutiva per a Espanya després de guanyar al Japó per 26-22.

El partit no va començar bé, res bé. A Espanya li costava un món bascular i derrocar la defensa del Japó, molt ben posicionada. Res a veure amb una esquadra rival que va sortir endollada i que va endossar un 0-3 inicial que va obligar el seleccionador nacional espanyol a parar-lo.

Una de les imatges de la trobada (Marco Wolf).

Espanya va trigar a reaccionar, però ho va fer. Després d’una sequera ofensiva massa dilatada per a l’historial de la nostra selecció, en el minut 14 posaven les taules en el marcador (3-3). Espanya va tractar d’aprofitar el arreón però es va topar amb un Kai que no estava disposat al fet que quedés en anecdòtic el bon inici nipó.

Els Hispans van sofrir molt en un partit que van començar perdent (0-3).

Els cops per part de tots dos conjunts es van anar succeint en els minuts restants de la primera meitat, anant-nos al descans amb un electrònic atapeït amb totes les forces (10-11) i el partit completament obert.

El pas per vestuaris li va asseure francament bé a Espanya, que amb un fantàstic parcial de 6-1 posava terra pel mig en el marcador (16-12). Però el Japó no anava a rendir-se ni moltíssim menys. Cada imprecisió dels Hispans era aprofitada d’allò més bé pels nipons, la qual cosa provocava que Espanya no arribés a trencar el partit (16-14).

El porter nipó Kai, MVP del partit, va ser un maldecap.

Instants de la roda de premsa posterior al partit (RFEBM).

Ferrán Solé (8 gols) i Rodrigo Corrales (12 parades) van sortir al rescat de l’equip passat l’equador de la segona part, quan el Japó va tenir opció de posar-se a 1 només tant. Els gols d’un i les parades providencials d’un altre van segellar la victòria d’Espanya davant el Japó per 26-22.

Es va sofrir en gran manera però es va aconseguir l’objectiu: sumar altres dos punts. Així doncs, s‘asseguren plaça per a la Main Round de Colònia després de sumar la tercera victòria consecutiva. De moment, mancant dues jornades del Grup B, són líders al costat de Croàcia.

Ferrán Solé i Rodrigo Corrales es van tirar l’equip a l’esquena.

Els dos pròxims compromisos, claus per a l’esdevenir de la nostra selecció en el present Mundial, són: contra Macedònia el dimecres 16 a les 20:30 hores i contra Croàcia el dijous 17 a les 20:30 hores també.

El jugador alacantí Gedeón Guardiola, que està comptant bastant per a Jordi Ribera en el que portem de Campionat del Món, va tornar a disposar de minuts importants. Esperem que la dinàmica no canviï.

Espanya accedeix a la Main Round que es disputarà en Colònia.