Bienestar y salud
»
»
»
»
»
»
Si matines el teu organisme està d’enhorabona 

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife

Si matines el teu organisme està d’enhorabona 

Hi ha una relació entre el treball nocturn i el risc de càncer de mama, que es creu que es deu als patrons de somni interromputs, l’exposició a la llum durant la nit i altres factors.

Una de cada set dones desenvoluparà càncer de mama en algun moment de les seves vides

En l’anàlisi observacional es van usar dades del Biobanco del Regne Unit, i ser matinera es va associar amb un risc lleugerament menor de càncer de mama que les de preferència nocturna.

No obstant això, els autors aclareixen que la influència probablement és menor que la d’altres factors de risc coneguts per a càncer de mama, com l’IMC i el consum d’alcohol.

Els investigadors assenyalen limitacions, l’estudi es va basar en mesures de somni autoinformades i es va limitar a dones d’ascendència europea, per la qual cosa les troballes poden no ser aplicables a altres grups. Els investigadors diuen que les seves troballes proporcionen evidència sòlida per a un efecte causal del cronotipo en el risc de càncer de mama.

No obstant això aquest descobriment té implicacions potencials per a influir en els hàbits de somni de la població general per a millorar la salut.

Categorías Bienestar y salud