Billar
»
»
»
»
»
BILLAR | La Selecció Valenciana es proclama campiona d’Espanya

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Álex Quevedo presentando como nuevo jugador del Villarreal CF. Foto: VillarreaL CF.

BILLAR | La Selecció Valenciana es proclama campiona d’Espanya

Gandia va albergar, el cap de setmana passat, el XXIII Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques -tercera vegada en aquesta ciutat- en el qual vuit seleccions van pugnar per fer-se amb l’or, que va acabar en mans de la Selecció Valenciana.

La Selecció Valenciana, que presentava l’alineació més jove de totes les participants, va estar representanda per Javier Palazón, dubte fins a l’últim moment per una lesió en la seua mà destra; Enrique Peñalva, el més veterà i número 1 del rànquing autonòmic; Jesús Rico, recent campió d’Espanya en Segona Divisió; Raúl Cuenca, jugador amb nombrosos títols en les modalitats de jocs de sèrie; Jose Luis Pascual, capità del Gandia Billar Club i Andrés Carrión, campió d’Europa Junior en temporades anteriors.

Els participants, dividits en dos grups de quatre van ser Madrid, Catalunya, Galícia, Andalusia, Murcia, Extremadura, Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana

La Selecció Valenciana inaugurava el campionat el divendres davant Castella-la Manxa i vencia còmodament als manxecs per un 8-0 i amb una mitjana general d’1.345. El dissabte, la valenciana va afrontar el partit més important de la fase de grups davant Madrid i també vencia per 6-2, assegurant així la primera posició del grup i complint amb l’objectiu d’evitar a Catalunya -favorita al títol- en semifinals. En el tercer partit del grup, la valenciana obtenia un altre clar 8-0 davant Extremadura aconseguint el ple de victòries.

En semifinals, la Comunitat València es va imposar davant Andalusia, segona classificada de l’altre grup. Javier Palazón vencia per un clar 40-18 en 30 entrades i deixava amb un clar avantatge a la selecció de cara a la seua passada a la final. Enrique Peñalva va caure derrotat posteriorment 24-40 en 30 entrades i la partida de Jesús Rico va suposar una altra victòria valenciana, 40-32 en 38 entrades amb remuntada inclosa. Andrés Carrión, amb un avantatge de +14 a favor, va sentenciar aconseguint les 8 caramboles necessàries en el seu partit perquè la Selecció Valenciana s’emplaçara a la final, que els anava a enfrontar a Madrid.

Madrid eixia amb el seu equip de gala en la final i la valenciana no realitzava canvis en la seua alineació. Els partits van començar amb màxima igualtat, fins i tot amb algun desavantatge excepte en la taula 2 on Enrique Peñalva va començar amb un clar avantatge amb un 20-4 en 7 entrades al descans. Açò va fer que la diferència de boles en cas d’empat fóra molt rellevant, però no va fer falta perquè el joc va millorar en les altres tres taules i la Selecció Valenciana es proclamava finalment Campiona d’Espanya amb una mitjana d’1.688.
Foto: Federación Valenciana de billar
Categorías Billar