La Diputació de Castelló continua amb la seua aposta pel desenvolupament turístic esportiu ‘Castelló, Escenari Esportiu» i portarà a la província de Castelló a ser la seu del Campionat d’Espanya de Ciclisme en Carretera que es disputarà entre el 22 i el 24 de juny amb una sèrie de traçats exigents i espectaculars tant en les cronos -divendres-, com en les proves en línia -dissabte i diumenge i que comptarà amb deu títols en joc entre les modalitats disponibles.
L’acolliment d’aquesta prova nacional suposa, sens dubte, una gran notícia per a la província de Castelló, que veurà com l’impacte econòmic d’aquests campionats serà superior als 400.000 euros i com generarà una gran repercussió als establiments hotelers, ja que tant equips, com staffs tècnics de la prova i organitzadors s’allotjaran en diferents municipis de la província durant tota la setmana.
Diferents mitjans de comunicació i televisió transmetran a milions de persones els atractius turístics de Castelló
El president de la Diputació, Javier Moliner, va destacar en la presentació de l’esdeveniment -en la qual va estar acompanyat pel president de la Real Federació Espanyola de Ciclisme, José Luis López Cerrón, el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos i el diputat provincial d’esports, Luis Martínez- de la importància de «l’aposta que hem fet en els últims anys pel ciclisme, un esport que compta amb una gran afició i amb una gran capacitat de transmetre els atractius de Castelló en la seua dualitat mar i muntanya. Una dualitat i un impuls institucional que ha fet que hui la província tinga un buit en el podium del ciclisme nacional per a demostrar que tenim el millor escenari esportiu del mediterrani”.
El president de la RFEC, López Cerrón, va expressar a més que “la Comunitat Valenciana en general i la província de Castelló en particular és una terra d’afeccionats al ciclisme, referents en la pràctica a aquest esport, també per la implicació que tenen les seues institucions”. A més, va afegir que malgrat no saber amb certesa els recorreguts definitius -depèn dels tècnics de la federació-, la província de Castelló compta amb «una climatologia i unes muntanyes que són uns grans aliats» i que faran del Campionat d’Espanya de Ciclisme en Carretera una prova «molt atractiva».
Impacte directe de més de 400.000 euros
Segons les estimacions de la Real Federació Espanyola de Ciclisme, el Campionat d’Espanya de Ciclisme en Carretera deixa en la ciutat que ingressos per valor de més de 400.000 euros sol en consum efectuat i pernoctacions del personal de l’esdeveniment i públic assistent. D’aquesta manera, el consum diari mitjà dels ciclistes (400 ciclistes), staff (100 tècnics i personal del staff) i familiars (600 familiars) supera els 150 euros diaris, mentre que s’espera que uns 6.000 visitants gasten una mitjana de 40 euros diaris. I a aquests ingressos quedaria encara sumar-li l’impacte mediàtic, la imatge, l’efecte tractor de consum i la difusió de la marca Castelló.
Pel que fa a açò, Javier Moliner va explicar que la Diputació «està fent de l’esport una oportunitat econòmica per al turisme de la província amb més de 300 esdeveniments esportius a l’any que contribueixen en bona mesura al fet que desenes d’establiments turístics de la província desestacionalitzen la seua activitat i allarguen la seua temporada de treball. Aquestes competicions atrauran a més de 10.000 persones amb un ja important impacte directe al que cal sumar l’impacte que deixarà en el seu recorregut aquestes carreres pels pobles de Castelló”. Moliner va recordar a més l’impacte del Campionat del Món de Trail, que es va celebrar amb la Penyagolosa Trails i que va ser tot un èxit que va contribuir, com ho farà el Campionat d’Espanya de Ciclisme en Carretera, al desenvolupament econòmic de la província.
Així serà el Campionat d’Espanya de Ciclisme en Carretera
Les competicions, amb cinc títols en joc amb la contrarellotge y altres en línia, comptaran amb cinc seus: la Vall d’Alba, que acollirà l’eixida i meta de les competicions contrarellotge del divendres; Orpesa i Cullera, que donaran l’eixida i meta el dissabte en les proves elit fèmines i sub23, així com Castelló i Benicassim que seran els punts d’inici i final de la ruta elit masculina que se celebrarà el diumenge.
Per a totes elles les rutes queden per definir, encara que ja es coneixen alguns detalls de les proves, que començaràn el divendres 22 de juny amb les contrarellotge elit, sub23 masculina i femenina i èlit masculina. Els títols elit femení i sub23 masculí i femení es decidiran amb un recorregut de 19.5 quilòmetres amb 250 metres de desnivell, mentre que els ciclistes elit i elit UCI afrontaran 37.5 quilòmetres amb 595 metres de desnivell.
La jornada del dissabte suposarà l’arrencada de les proves en línia amb la sub23 masculina i la de fèmines (161.5 quilòmetres amb més de 3.400 metres de desnivell per a ells, mentre que 116 quilòmetres amb més de 2.500 metres de desnivell per a elles), així com amb la ruta per als ciclistes de les categories èlit masculina i UCI èlit (215 quilòmetres amb més de 3.100 metres de desnivell i un triple ascens al Desert dels Palmells inclòs).