Valencia Basket Club
»
»
»
»
»
»
»
El València Arena no es detendrà pels sobrecostos de la inflació

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Álex Quevedo presentando como nuevo jugador del Villarreal CF. Foto: VillarreaL CF.
Imatge recreada per ordinador de l'esbós del València Arena.

El València Arena no es detendrà pels sobrecostos de la inflació

Imatge recreada per ordinador de l'esbós del València Arena.

Molt bona notícia per a l’esport valencià i per a la ciutat de València en general. Juan Roig, màxim accionista de València Basket, costejarà amb el seu propi patrimoni la diferència entre el cost previst abans d’iniciar-se les obres del València Arena i el cost actual, molt més elevat a causa de la inflació provocada per la guerra entre Rússia i Ucraïna.

En total, la inversió fiduciària augmentarà entorn del 25 % respecte als càlculs previs. És a dir, un augment d’entre 50 i 60 milions d’euros. Les matèries primeres que s’utilitzen per a la construcció del nou pavelló de València Basket han pujat notablement de preu, destacant la pujada del 100 % del cost de l’acer. Ara, el total del pressupost del projecte ascendeix fins als 275 milions d’euros.

juan roig pagarà la diferència entre el pressupost previ i l’actual

D’aquesta manera, desapareix la idea d’una possible pausa de la construcció del València Arena, la qual es troba en la fase 2. Això significa que actualment s’està col·locant l’estructura de formigó i l’estructura metàl·lica, coberta i façana i forjats de les plantes. Ara, l’objectiu és aconseguir la llicència per a continuar amb la fase 3, l’última abans de finalitzar la construcció -previsiblement- a la fi de 2024.

El pavelló València Arena suposa un pas de gegant per a l’esport valencià i la ciutat. Disposarà d’un aforament de 18.000 espectadors com a màxim i 15.600 per als partits de bàsquet de València Basket. Això comporta la construcció d’un aparcament de 1.300 places, un parc públic de 20.000 metres quadrats i l’impuls de la construcció de la via de tramvia que connecta la zona del sud de València.