»
»
»
Derrota de Valencia Basket davant Zalgiris Kaunas a la Fonteta

València Basket no va poder acabar amb la seua ratxa negativa pese al suport de la Fonteta en caure davant el Zalgiris Kaunas per 76-80. L’equip taronja va ser per davant a partir d’un moment d’inspiració en el triple en el primer quart i va saber mantindre’s per damunt fins que la irrupció d’Evans en l’inici de l’últim acte va posar per davant als visitants. Encara que l’encert de Prepelic va tornar a col·locar als locals per davant, una apagada ofensiva donava un avantatge a l’equip lituà que va entrar guanyant en l’últim minut. Encara que dues recuperacions li van donar l’opció de barallar-ho fins al final, l’equip taronja no va poder evitar la derrota i Ulanovas va sentenciar des del tir lliure.

L’entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. El capità es va fabricar la primera del partit en el pal baix però l’equip lituà va castigar dos errors de servei amb cinc punts per a posar per damunt als visitants. Dos triples seguits de Jones i Webb van ser replicats pel segon triple d’Evans que mantenia el partit equilibrat però Dubi va trobar a Webb per al mat i Jones es va fabricar el corredor fins al cércol per dues vegades per a mantindre per damunt al quadre taronja en arribar a la meitat del primer acte. Un 2+1 de Brazdeikis posava el 14-15 abans de dos triples seguits de Webb i un tercer de Dubljevic, i encara que Smits després de rebot ofensiu tallava el parcial en 9-0, el capità repetia anotant en la pintura primer i assistint a Rivero per a posar la renda per primera vegada en la desena. L’entrada de Lekavicius va servir perquè els visitants retallaren una mica el seu desavantatge i encara que Harper va clavar el triple, Dimsa des del tir lliure el deixava en 31-24 al final del primer quart.

L’ofensiva taronja es va embossar en l’inici del segon acte i l’equip lituà el va aprofitar per a acostar-se a dos posant el 31-29 abans que Jones anotara un tir lliure i assistira a Alexander per a la safata i després Prepelic convertira dos llançaments lliures. Una bona defensa va permetre a l’equip taronja córrer i allargar el parcial, la qual cosa portava a Maksvytis a parar el partit a quatre minuts per al descans amb 38-29. Dimsa va tallar el parcial taronja des del tir lliure però Dubljevic no va perdonar des de la personal. Els lituans aconseguien anotar des de la línia de 4,60 i un triple de Smits tornava a retallar i portava a Mumbrú a parar-ho amb 40-35 a menys de dos minuts per a arribar a l’intermedi. La defensa taronja va pujar després de l’aturada, la qual cosa va portar un 2+0 de Webb i una acció individual de Chris Jones, encara que Smits des del tir lliure manava el partit al descans amb 44-37.

Jones va obrir la segona meitat trobant per dues vegades el camí fins al cércol, la segona vegada després d’una recuperació del propi base taronja, però l’energia de Smits no deixava créixer massa l’avantatge local malgrat les bones defenses del València Basket. Webb culminant una passada del mateix Jones col·locava una altra vegada la desena però Hayes i un triple de Smits posaven el 50-47 en arribar a la meitat del tercer quart. Harper des de la cantonada va retornar el triple però dues canastres seguides de Brazdeikis acostaven a dues al combinat verd i forçaven a Mumbrú a parar el partit. Després de l’aturada, Harper va convertir un altre triple i encara que Brazdeikis va continuar encadenant punts, el base taronja anava trobant la manera d’anotar. Un triple de Xabi es va trobar la rèplica de l’anotació d’Evans i una safata de Dimsa per a arribar amb 61-59 amb deu minuts per jugar.

Un 2+1 de Prepelic va tallar el parcial visitant però Evans va encertar des de darrere de l’arc i després va traure una canastra amb addicional per a posar per davant als visitants per primera vegada des del primer quart amb el 64-65 a huit minuts del final i Hayes va estirar a tres la renda lituana. Després del temps mort, una safata de Prepelic i un encert des de la mitjana distància de Jones donaven de nou la davantera al quadre taronja i un triple de l’eslové taronja portava al tècnic lituà a parar el partit a menys de cinc minuts per a acabar. Smits i Evans ho empataven a 71 i cinc punts seguits Cavanaugh posaven el 71-76 amb dos minuts i mig per jugar. L’equip taronja no trobava el cércol fins entrat l’últim minut, en el qual una recuperació de Radebaugh va acabar en una assistència a Rivero i un altre robatori li va donar a Jones l’oportunitat de ficar una safata. En el carrusel de tirs lliures, Ulanovas posava el 75-78, Jones es deixava el segon i no es va apreciar falta sobre el rebot de Rivero, la qual cosa li va donar a Ulanovas l’opció de tancar el partit des del tir lliure per a la victòria del Zalgiris Kaunas per 76-80.