Canals
»
»
»
»
»
Canals recordarà a un club pioner amb el llibre: «Ferrys: una història de ciclisme»

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Unai Ropero llega cedido al Eldense
El club ciclista de Canals
El club ciclista de Canals pioner Ferrys dels anys 60. Foto. Ajuntament de Canals.

Canals recordarà a un club pioner amb el llibre: «Ferrys: una història de ciclisme»

El club ciclista de Canals pioner Ferrys dels anys 60. Foto. Ajuntament de Canals.

A pocs dies de l’inici de la gran carrera ciclista del món, el Tour de França, a Canals es donarà una ullada al passat per a recordar a un club pioner en la Comunitat Valenciana com va ser «Ferrys». El club ciclista de Canals va competir en els anys 60 i va ser el primer del nostre territori a participar en el Tour, també ho va fer en el «Giro» italià i a la «Vuelta a España». 

El dimecres 26 de juny es presentarà el llibre a la Casa de la Cultura Calixte III de Canals

Sens dubte Ferrys va ser un dels clubs que mereixen ser recordats del nostre esport valencià per la gran petjada que va deixar a la història. Este va ser el primer club ciclista professional de la Comunitat Valenciana, amb el «Kas» del País Basc va ser dels primers de la història d’Espanya a competir en carreres professionals. Un llibre titulat: «Ferrys: una història de ciclisme» arreplega tot el que va suposar este equip i conta anècdotes sobre ell. 

L’autor del llibre és Ángel Ballester Escalera, mort fa dos anys. Vicent Sancho i Rosario Fombuena, editors del llibre, s’han encarregat d’arreplegar totes les notes sobre les quals va anar treballant Ángel que va fer una gran faena de documentació i de recerca d’informació per a completar un llibre que recordara este important club de l’esport valencià. Dimecres que ve 26 de juny a la Casa de la Cultura Calixte III a les 20.00 hores es presentarà el llibre i es preveu l’assistència d’exciclistes professionals per a recordar aquell equip inoblidable. A la presentació del llibre es donarán cita també representants de clubs ciclistes de tota la Comunitat, interessats a conéixer la història d’este club que els va obrir pas com a referent.

Al llarg del text es recorda com es va aconseguir que Vicent Ferri, empresari valencià dels mes rellevants, patrocinara el club. A més s’assenyala com es va aconseguir crear l’estructura d’este club pioner comptant amb director esportiu i ciclistes professionals, molts de la Comunitat Valenciana (Canals, Castellar, Montesa, Port de Sagunt…) i altres ciclistes importants de la resta d’Espanya. El llibre ha sigut possible gràcies a la Diputació de València i a l’Ajuntament de Canals que van apostar per este projecte que aconseguix mantindre en la nostra memòria i transmetre a les noves generacions la rellevància i importància que va tindre aquell equipe «Ferrys».

ciclisme canals
Presentació del llibre el dia 26 de juny. Foto: Ajuntament de Canals

Por Golsmedia

Categorías CanalsEsport Local