Dénia
»
»
»
»
»
Història, present i futur del Club Handbol Dénia

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Álex Quevedo presentando como nuevo jugador del Villarreal CF. Foto: VillarreaL CF.
Balonmano Denia 3
Jóvenes jugadores del Club Balonmano Dénia.

Història, present i futur del Club Handbol Dénia

Jóvenes jugadores del Club Balonmano Dénia.

El Club Esportiu Garbi Dénia es va fundar en 1981, encara que realment va ser en la dècada dels 70 quan es va començar a practicar handbol en la localitat de Dénia. L’any 1972 va nàixer en el col·legi Germans Maristes i en el col·legi del FP una aventura que perdura hui dia. Allí es van formar dos equips d’amics i van començar a practicar handbol. El primer nom que li van posar al club va ser Tenor *Cortis.

El club com realment li coneixem hui dia es va constituir en 1981 amb el nom de l’Agrupació Esportiu Garci Dénia, amb seccions en diferents esports: handbol, bàsquet, voleibol i atletisme. Aquests altres esports, van utilitzar les estructures del club per a desenvolupar-se i amb el pas dels anys, aquestes seccions se separen del club, ja que volien emprendre la seua marxa en solitari i formar els seus propis clubs de cada esport, quedant únicament l’esport de l’handbol, que era el seu origen.

EL CLUB COM HUI EL CONEIXEM ES VA CONSTITUIR EN 1981 AMB EL NOM DE L’AGRUPACIÓ ESPORTIU GARCI DÉNIA

L’arribada de l’handbol a la ciutat dianense va vindre motivada per la inquietud de gent jove que volia que existira alguna cosa més que futbol, que acaparava tota l’atenció de la gent jove en el municipi, i així va nàixer com una alternativa més per a practicar esport.

Segons  compten des del club, la base o els pilars en els quals se sustenta durant tots aquests anys són «educar al xiquet/a de hui, per a aconseguir que en un futur siguen homes i dones compromesos i disciplinats amb les generacions esdevenidores, practicant esport».

Aquest projecte es justifica des del prisma que Dénia és un dels referents de l’handbol dins de la Comunitat Valenciana, sent des de fa molts anys un esport molt arrelat en la localitat alacantina, i a la comarca de la Marina Alta.

Integrantes del Balonmano Tenor Curtis la temporada 1972/73, el origen del Club Balonmano Denia.
Integrantes del Balonmano Tenor Curtis la temporada 1972/73, el origen del Club Balonmano Denia.

«Aquesta temporada el club compleix el seu 40 aniversari, i des d’aquell llunyà 1981, l’activitat *balonmanística a Dénia no ha cessat cap any, i si bé ha patit *alti-baixos, continuem sent dins de la província d’Alacant, i molt més a la Comarca de la Marina Alta, un focus de promoció de l’handbol en la nostra zona», asseguren des de l’entitat.

«El més important per a poder mantindre’s tants anys ha sigut, saber on s’està, sent el més realistes possibles, i fer el màxim amb els recursos que s’han tingut a cada moment, treballant per i per a l’handbol», afigen.

«EL MÉS IMPORTANT ÉS SER REALISTA I FER EL MÀXIM AMB ELS RECURSOS QUE S’HAN TINGUT A cada moment»

A Dénia es comença a poder practicar handbol des dels 8 anys, en edat de categoria benjamí, però on realment es comença a desenvolupar l’activitat més àmpliament és des dels 9 anys en categoria ja aleví. «Tenim una lliga aleví, que es disputa entre els xiquets i xiquetes de diferents col·legis *dianenses, i també convidem a participar a escoles d’altres localitats pròximes (el Verger, Els Poblets, *Xabia,…) per a poder tindre una lliga més àmplia i poder realitzar més partits, i que aquests equips puguen desenvolupar més àmpliament l’activitat», compten des del club.

No obstant això, després existeixen dins de l’escola, equips en categoria infantil, cadet, i juvenil. Concretament enguany ha jugat un infantil mixt molt ampli, i dos juvenils, un masculí i un altre femení. A més de l’equip sènior masculí.

Quina és la situació actual del club?

Si ens centrem en l’esportiu. Pel que fa a l’escola, la pandèmia ha fet *meya, i hem notat una reducció del 30% de xiquets i xiquetes practicant aquest esport, amb la qual cosa és molt complicat amb la situació actual poder enlairar en el tema de l’escola i créixer, que és un dels objectius.

No obstant això, ja s’està treballant per a revertir la situació actual ocasionada per la pandèmia, i ja s’està planificant el projecte, i les accions a realitzar en el curs que ve per a tornar a acostar als xiquets a aquest esport. Pel que fa a l’equip sènior, durant aquesta temporada, en la lliga ha quedat segon classificat.

L’actual equipe sènior del Club Esportiu Dénia.
Quines fites han sigut els més importants durant aquests anys?

Pel que fa a l’escola d’handbol, les fites més importants han sigut els anys que s’ha aconseguit que existira un equip d’handbol en cada col·legi i poder formar una àmplia lliga local, que això sempre ha sigut molt complicat per ser un esport minoritari, encara que intentem tindre visibilitat per a donar a conéixer el nostre esport en tots els col·legis.

Referent a l’equip sènior, en l’esportiu, durant tots aquests anys, hi ha hagut moments alegres, com a ascensos de categoria, però també mals moments com a descensos, però es podria destacar una fita que va ser una època important per la seua duració ininterrompuda en el temps, on l’equip sènior va estar durant 11 anys consecutius en la categoria segona nacional, amb una base de jugadors formats a l’escola *dianense. L’ascens es va produir l’any 2001, i ara 20 anys després, l’equip sènior aquesta temporada ha tornat a classificar-se per a tornar a jugar la fase d’ascens.

«L’EQUIP SÈNIOR VA ESTAR DURANT 11 ANYS CONSECUTIUS EN LA CATEGORIA SEGONA NACIONAL, AMB UNA BASE DE JUGADORS FORMATS A l’ESCOLA *DIANENSE»

Preguntats per persones importants a destacar en la història del club, responen que «és complicat destacar a una persona, o diverses persones concretes, perquè segur que ens deixaríem a algú, però potser els fundadors van ser una peça clau en aquesta aventura, i no podem oblidar-nos dels directius que durant molts anys han portat aquesta nau avance, i que sense el seu treball i dedicació desinteressada no es podria haver dut a terme».

Per damunt de tot volen destacar la quantitat de jugadors i jugadores que han passat pel club en totes les categories durant tots aquests anys. «Aquest ha sigut sempre el patrimoni del club durant tot aquest temps, i el que sempre ha defensat el club per damunt de tot pel valor que té, i que és el factor humà», asseguren.

Futur del Club

A l’escola d’handbol, compte des del club que els objectius a curt termini són tornar a alçar la lliga local i intentar ampliar-la juntament amb l’escola, perquè al final és el futur del club, i d’això depén de la supervivència d’aquest. Continuar donant visibilitat a aquest esport, i que la gent el practique, el prove i si l’agrada que continue molt temps. Però per a això, s’ha de tornar a la normalitat i a poc a poc, intentar tornar a créixer.

Per al centenari, de moment no tenen res preparat «perquè pel tema de la pandèmia, només estem centrats en el tema esportiu, però si la cosa va a millor, de cara la pròxima temporada es podria plantejar alguna celebració, però a curt termini no hi ha previsió».

«Que l’equip sènior, haja aconseguit classificar-se aquesta temporada per a jugar la fase d’ascens a segona nacional, després de 20 anys que va ser l’anterior, això ja per si només és una celebració, i que el jugadors puguen gaudir del que és anar a jugar una fase d’ascens, i damunt l’any del 40 aniversari», afigen.

Així mateix, el que realment pretén l’entitat és que els jugadors en etapes base tinguen un espill en el qual mirar-se, i un objectiu clar que marcar-se, continuar practicant l’esport de l’handbol, i poder formar-se per a poder arribar a ser jugador de l’equip sènior, tant masculí com femení.

TOTS AQUESTS ANYS D’ÈXITS I ALEGRIES NO PODRIEN HAVER-SE CELEBRAT SENSE EL SUPORT DE L’AJUNTAMENT DE DÉNIA QUE HA SIGUT FONAMENTAL

D’altra banda, el club vol agrair «el suport que hem obtingut de l’Ajuntament de Dénia ha sigut fonamental per al club, ja que sense això no haguérem arribat tan lluny, i es podria dir també que és una de les claus de mantindre aquest esport a flotació, que l’ajuntament haja secundat i apostat pels esports minoritaris com és l’handbol. Actualment es treballa sincronitzats amb ells, i només podem tindre paraules d’agraïment per a l’Ajuntament de Dénia pel suport que ens ofereixen».

Quant al futur, el Club Handbol Dénia somia amb tindre una pedrera molt àmplia de gent jove, i que gaudisquen fent una activitat física, que és el fonamental. «Per a nosaltres ja és un somni, consolidar aquest projecte i que durara molts anys, perquè les generacions futures coneguen de primera mà a Dénia el noble que aquest esport. El somni ideal, seriosa poder tindre equips masculins i femenins en totes les categories possibles ininterrompudament. D’aquesta manera, els resultats esportius arribarien segur, i perquè no, poder jugar en la màxima categoria possible dins de les nostres possibilitats», conclouen.

Por Golsmedia