San Vicente del Raspeig
»
»
»
»
»
Sofia Guinea, el futur de l’halterofília resideix a Sant Vicent del Raspeig

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Amorebieta vs Villarreal B
Sofía Guinea durante su participación en el nacional junior. Foto: RFEH

Sofia Guinea, el futur de l’halterofília resideix a Sant Vicent del Raspeig

Sofía Guinea durante su participación en el nacional junior. Foto: RFEH

Sant Vicent del Raspeig és una ciutat bolcada amb l’esport i mostra d’això són la quantitat d’esportistes que sorgeixen en tantes modalitats diferents. Una de les promeses sanvicenteras és Sofia Guinea, haltera que recentment ha sigut campiona autonòmica sub17.

Des de Golsmedia Sports hem pogut compartir impressions amb ella, conéixer més sobre la seua història i el futur que li espera després del seu títol autonòmic.

Des de quan practiques l’halterofília?, per què et vas decidir o què et va motivar d’aquest esport?

Fa 4 anys que vaig començar en aquest esport, jo practicava atletisme en la modalitat de llançament de martell i féiem una mica de pesos. Ací va començar a agradar-me l’halterofília i vaig començar a practicar-ho en el club de Sant Vicent.

Sofía Guinea durante uno de sus intentos durante el campeonato nacional junior. Foto: RFEH

Quant temps li dediques setmanalment?, realitzes algun altre esport o exercici físic complementari?

Entrene al costat del meu entrenador de dilluns a dissabte, aproximadament unes 4 hores diàries. Quan estem en pretemporada m’agrada fer una mica de natació però no fem més a causa de la càrrega d’entrenaments.

Recentment t’has convertit en la campiona sub17 autonòmica, com va ser aquell dia?

El dia va ser molt bé ja que competia a una hora que m’encanta, a les *11h. Vaig tindre el pesatge a les *9h i el calfament no va poder estar millor, vaig eixir a la tarima amb moltes ganes i finalment aconseguim la victòria i la mínima per al nacional *sub17, el qual es disputa aquest cap de setmana a Cadis.

«A curt termini VULL CLASSIFICAR-ME PER Al NACIONAL ABSOLUT I LLUITAR PER FICAR-ME EN L’EUROPEU JÚNIOR»

També has disputat recentment el campionat d’Espanya a Galícia. Com va ser aquesta cita i que esperaves aconseguir?

El nacional júnior no ha anat com esperava, ja que no vaig poder puntuar en arrancada pel fet que em vaig fer mal en el calfament. Vam poder resoldre-ho en el dos temps i ens vam vindre amb un segon lloc en dos temps.

Quins objectius et fixes a curt i a llarg termini?, on et veus?

A curt termini vull classificar-me per al nacional absolut i lluitar per ficar-me en l’Europeu júnior. Més enllà d’això no sabria dir-te, ja que amb el Covid-19 s’ha hagut de reiniciar tot i no sabem que més proves hauran però continuarem treballant per a arribar a les cites tan bé com siga possible.

Com veus el panorama actual amb el Covid-19?, han canviat moltes coses en la competició a causa de la pandèmia?

Jo actualment soc personal sanitari i estem vivint coses molt fortes en aquesta situació, per la qual cosa apel·le al fet que la ciutadania siga responsable. En el panorama de les competicions estem vivint un ambient totalment diferent del que estem acostumats. No hi ha públic i és rar competir sense un públic que anime i aplaudisca, són les cartes que tenim ara i les hem de jugar com puguem.

Com animaries a la gent a practicar aquest esport o com el promocionaries?

Jo sempre dic que en halterofília no discriminem a ningú, ja que anem per categories de pes i d’edat, amb la qual cosa tots podem practicar aquest esport. A mi m’ha canviat la vida, els companys i amistats que pots fer ací són increïbles. D’altra banda, voldria fer una petició a l’Ajuntament perquè ens puga millorar el recinte que tenim en el club.