CDA San Marcelino
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
LES NOSTRES ESCOLES | CDA San Marcelino, l´orgull de tot un barri

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife
cda san marcelino
Jugadors de l´escola del CDA San Marcelino. Foto: CDA San Marcelino.

LES NOSTRES ESCOLES | CDA San Marcelino, l´orgull de tot un barri

Jugadors de l´escola del CDA San Marcelino. Foto: CDA San Marcelino.

A la zona sud de la ciutat de València, es troba el barri de Sant Marcel-li. En els passats anys 50, a la postguerra, es va alçar un nou veïnat a la ciutat de gent obrera, humil i treballadora.

Amb aqueixos mateixos valors d’esforç i lluita va naixer al 1958 el Club Deportivo y Artístico Sant Marcelino. Desenvolupar jugadors i persones és l’objectiu d’esta entitat que ha anat augmentant el nombre de xiquets a la seua escola fins als més de 400.

Rafa Grande: «els jugadors han de demostrar que han de guanyar-se cada minut de competició, i el concepte d’equip també és molt important»

La seua metodologia es basa en entrenaments integrats i estructurats on es treballen totes les fases del joc. Rafa Grande, Director de l ´Escola, ens exposa que intenten a través de la planificació de les seues sessions que es vegen totes les fases del joc: atac, defensa, transicions, preparació física, tècnica, tàctica… . Este son les seues paraules: «entenem que si entrenem amb tots els elements que després es trobaran en competició arribaran més preparats a elles». 

san marecelino entrenamiento
Entrenament del San Marcelino en La Bombonera.

A més, Rafa Grande ressalta que l’esforç i la constància són innegociables: «els jugadors han de demostrar que han de guanyar-se cada minut de competició, i el concepte d’equip també és molt important, cada jugador ha de conéixer com és la seua posició quan juga i quan està en la banqueta, sempre amb el respecte als altres».

enternador san marcelino
Els jugadors atenen a un dels seus entrenador de l´escola.

Aquesta temporada 2021-22 ha arrancat una nova Direcció Esportiva. El seu repte es el de continuar creixent, amb la premissa sempre de formar jugadors amb valors. Els seus entrenaments i partits els juguen en el seu camp conegut com “La Bombonera”. La màgia d’aquestes instal·lacions condiciona als xiquets que creixen a ella.

Unió, compromís, esforç son els valors que vol transmetre el club a cada jugador de la seua pedrera

Antonio Marín, Coordinador Futbol 8, ens ha explicat que s’enfoquen per a desenvolupar les capacitats tècniques dels seus jugadors per a a partir de categoria aleví iniciar-los en els processos tàctics. Entre els seus èxits esportius recents ens destaca l’èxit el campionat recent de lliga del prebenjamí A, com a exemple del fort que arriben les seues pròximes generacions.

Jugadors realitzant exercis en un entrenament del CDA San Marcelino.

Els valors esportius i de pertinença al barri són sens dubte centre de la seua atenció en el treball amb la seua pedrera: «La Bombonera és un camp diferent, la seua teulada, les graderies pegades, el mur blanc, els dos bars junts… té una cosa especial que fa que hages de ser valent per a jugar ací, tot aquest ambient transmet una manera de ser, que som una família«, assegura Antonio.

cda san marcelino
Entrenament de la pedrera del CDA Sant Marcelino.

Unió, compromís, esforç, són els valors que cada entrenador transmet en cada sesió. Molts dels técnics son jugadors dels seus primers equips, i han crescuts a aquest club que es gran familia, destaquen. Tots d´ells s han anat formant per atendre i dur a terme la metodología esmentada per la Direcció Esportiva.

Ser del “SanMar” és una cosa especial asseguren, és representar a tot un veïnat, és sentir-se ben orgullós de tot un barri obrer, Sant Marcel.li.

Por Golsmedia