Esport Local
»
»
»
»
»
El Club de Patinatge Aldaia, exemple de formació en valors en l’esport

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Álex Quevedo presentando como nuevo jugador del Villarreal CF. Foto: VillarreaL CF.
Representación del Club de Patinaje de Aldaia.

El Club de Patinatge Aldaia, exemple de formació en valors en l’esport

Representación del Club de Patinaje de Aldaia.

El Club de Patinatge Aldaia va sorgir en el 2013, a la recerca de portar el patinatge fins a la població d’Aldaia, ja que no disposava de cap club destinat a aquest esport. Des de l’inici, el club té molt clar que la pràctica esportiva de les seues alumnes i alumnes havia de servir per a adquirir valors fonamentals en la vida, com l’esforç, la responsabilitat i la perseverança.

Actualment, el Club de Patinatge Aldaia compta amb, aproximadament, 60 alumnes. Les edats dels seus esportistes oscil·len entre els 5 i els 19 anys, per la qual cosa la possibilitat de realitzar aquesta pràctica esportiva permet fer-ho des de la infància fins a la joventut. A més, és un club que està molt ben posicionat a la Comunitat Valenciana, ja que el seu equip de competició acudeix als campionats autonòmics aconseguint llocs molt satisfactoris.

Patinadoras durante una competición del Club de Patinaje Aldaia.

Com ens compta l’entrenador del club, Eva Garrido, «en el nostre esport distingim els esportistes que participen en Iniciació i els que participen en categoria Territorial». Entrant en profunditat sobre ells, «els primers han d’anar superant nivells de patinatge que van des de l’1 al 6, realitzant uns balls amb uns exercicis a manera d’examen», mentre que «els segons estan en la seua màxima categoria i són els que poden competir a nivell autonòmic, nacional i internacional». A més, cal aclarir que els patinadors en categoria Territorial es divideixen per edats, mentre que els d’Iniciació no.

«HEM INTENTAT NO ESTAR PARATS PERQUÈ ELS NOSTRES PATINADORS NO PERDEN LA FORMA FÍSICA I, SOBRETOT, LA MOTIVACIÓ»

Durant aquest any, la situació generada pel Covid-19 ha modificat els plans de tots els esports. Ha sigut un any complicat per als clubs però també per als esportistes encara que segons ens diu Eva, «hem aconseguit tirar avant mitjançant entrenaments en línia amb i sense patins, entrenaments en grups molt reduïts. Hem intentat no estar parats perquè els nostres patinadors no perden la forma física i, sobretot, la motivació».

Dos patinadores del Club Patinaje Aldaia como primeras en los podiums autonómicos.

Encara que els entrenaments han patit la seua particular dificultat, les competicions autonòmiques es van poder mantindre gràcies a la Federació de Patinatge de la Comunitat Valenciana. Això ha suposat per al Club de Patinatge Aldaia una energia extra de cara a aquest 2021 i una motivació necessària. En aquest any, de moment, s’han retardat algunes competicions però si la situació sanitària ho permet, i esperem que així siga, es podran celebrar els campionats autonòmics en els pròxims mesos.

Respecte a l’objectiu que es marquen des del club per al futur, Eva ens mostra la visió que els ha portat fins ara: «El nostre objectiu és continuar formant esportistes tant a nivell tècnic com en els seus valors». Encara que sí que es mostra més ambiciosa i aclareix que «volem augmentar el nombre de patinadors en categoria Territorial i portar-los el més alt que puguen arribar».

Representación del Club de Patinaje Aldaia durante una competición.

Quant a la figura del patinador masculí en aquest esport, si que es troben amb major dificultat a l’hora de tindre alumnes. Com ens compta Eva, «lamentablement, és un esport estereotipat i que es considera de “xiques”. És una vertadera pena que es tinga aqueixa concepció que és totalment errònia, perquè el patinatge és un esport que aporta uns beneficis increïbles tant a nivell físic com mental». Existeixen figures al més alt nivell com Javier Fernández o Javier Raya que ho demostren i des del club esperar que cada vegada siguen més els que s’animen a provar aquesta disciplina.

Finalment, l´Ajuntament d’Aldaia sempre ha estat darrere, mostrant el seu suport i ajuda per al que el club necessitara. Com bé ens compta Eva, «sempre ens ha donat suport i ens ha oferit tot el que a la seua mà ha estat». Per això, des del club es mostren convençuts que continuaran creixent, any a any, a nivell de club i podran brindar els seus assoliments a tota la població *aldaiense.