Foto: UCV

De València a Santiago amb bicicleta per a visibilitzar el suïcidi juvenil

Foto: UCV

Alumnes i egressats de la Universitat Catòlica València (UCV), al costat d’altres quatre ciclistes valencians, han iniciat hui el seu particular Camí de Santiago amb bicicleta amb el qual volen visibilitzar el problema del suïcidi juvenil. Tal com explica Borja Romero, estudiant de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFD) i ciclista d’elit de l’equip Essax, “es tracta de la primera causa de mort entre els joves des de 2019 i és necessari que la gent sàpia com tractar aquest problema en el seu entorn, així com desmuntar falsos mites que hi ha al voltant d’aquest”.

Per aqueixa raó, juntament amb la inquietud religiosa i el repte esportiu, “aquesta aventura té la missió de donar informació als joves de tot allò relacionat amb el suïcidi. I per a això hem obert un Instagram anomenat Pedals per la vida en el qual, a més d’actualitzar hora a hora per on anem i què tal va tot, aportarem informació útil sobre com tractar qualsevol indici o com poder previndre aquesta xacra juvenil”, ha afegit.

Li acompanyen Borja Gallardo, antic alumne de Medicina; Joan Bou Company, diplomat de CAFD i ciclista professional d’Euskaltel Team; Germán Castel, graduat en la mateixa titulació; Iván Moreno, ciclista professional del Kern Pharma; Roberto Bou, ciclista professional del Canondale T-Bellés; i el nutricionista Marco Marco.

Els ciclistes realitzaran el camí de Sant Jaume amb bicicletes de carretera i tenen la intenció d’arribar a Santiago en set dies. L’etapa de hui els portarà a Albarrasí i la segona a Sigüenza; passaran per Aranda de Duero i *Benavente en sengles etapes, per a arribar després a Ponferrada, i Puertomarín. El seté dia, com no pot ser d’una altra manera, culminarà en la Plaça del Obradoiro de Santiago de Compostel·la.

Benedicció en la Catedral de València

Els joves han partit a primera hora del matí des de la Catedral de València, enviats pel vicari general de la diòcesi de València, Vicente Fontestad. Han acudit a acomiadar-los Vicente Ferrer, delegat episcopal de la Pastoral Universitària i capellà major de la *UCV i el degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la *UCV, Carlos *Barrios.

Fontestad ha animat i felicitat als joves per la iniciativa: “La primera convicció dels cristians és el Senyor que ens ha donat la vida. Tindreu l’ocasió de conéixer aquest Camí, però l’important és que, en recórrer-lo, tingueu l’experiència de voler defensar la vida en tots els moments i circumstàncies”, ha expressat. “Davant el dolor, la pitjor de les solucions és negar que hi ha una solució. Sempre pot haver-hi una solució. Que aquest testimoniatge el vostre de defensa de la vida siga també un testimoniatge de fe. Creiem en un Déu que estima la vida”, ha afegit.