Esport Local
»
»
»
»
»
La FDM València crea el nou “Abonament Esport Social”

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Jugadores Eldense y Sporting
Polideportivo Cabañal
Polideportivo Cabañal. Foto: FDM València.

La FDM València crea el nou “Abonament Esport Social”

Polideportivo Cabañal. Foto: FDM València.

Es destinaran uns 1.700.000 euros i està format per quatre grans programes destinats a col·lectius desfavorits, clubs, alumnes i alumnes d’Escoles Esportives i famílies en risc d’exclusió

El regidor d’Esports i president de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha presentat aquest matí el pla d’ajuda “Esport Solidari” que, des de l’àrea d’Esports, impulsarà a l’esport municipal amb al voltant d’1.700.000 €. Amb aquest programa, dividit en quatre grans àrees, es busca garantir la pràctica esportiva a tota la ciutadania.

Abastant de manera integral les quatre principals potes de l’esport municipal, facilitarà l’accés a les persones més desfavorides entre: l’alumnat de les Escoles Esportives, l’alumnat dels clubs esportius de la ciutat, els i les usuaris/as de les instal·lacions esportives municipals i col·lectius concrets com l’esport femení, LGTBI+ o esport adaptat i inclusiu.

Referent a això, el responsable de l’àrea d’Esports, Javier Mateo, ha ressaltat que “som conscients de l’agreujament de la situació econòmica general que s’està produint, i per aqueix motiu als tècnics de la Fundació Esportiva se’ls va encarregar el desenvolupament d’un pla d’actuació que articula una sèrie de mesures amb la finalitat de fer costat a qualsevol persona de la ciutat de València que puguen tindre problemes econòmics per a practicar esport”.

“Amb aquestes mesures”, ha continuat Mateo, “volem que cap ciutadà o ciutadana de València es quede sense poder practicar esport i gaudir d’hàbits saludables per motius econòmics. En aqueix sentit, hem volgut ser ambiciosos per a arribar a tots els col·lectius més desfavorits, sense oblidar-nos de les famílies que pitjor ho estan passant en aquests moments”.

Beques esportives per a l’alumnat de les escoles esportives de la FDM

Les ajudes concretes consistiran, en el cas del programa de beques esportives per a l’alumnat de les escoles esportives de la FDM, que abasta dels 4 als 18 anys, en un augment per a 2023 el nombre d’alumnes i alumnes becades, aconseguint les 3.000 places, amb un pressupost de 200.000 euros. Aquestes escoles es desenvolupen en els centres educatius i en les instal·lacions esportives municipals i compten amb una oferta de prop de 6.000 places repartides en 26 modalitats esportives.

Beques per a l’alumnat de les escoles dels clubs esportius de la ciutat de València

D’altra banda, les ajudes del programa de beques per a l’alumnat de les escoles dels clubs esportius de la ciutat de València se centrarà en ajudar als i les alumnes/as dels més de 300 clubs esportius que utilitzen les instal·lacions esportives municipals de la ciutat de València per al desenvolupament dels seus projectes d’iniciació esportiva. Per a aquest programa està prevista per a la temporada 2023-24 una convocatòria de subvencions d’un total de 1.000 beques esportives dirigides als i les joves esportistes d’aquests clubs esportius amb un pressupost de 200.000 euros.

Programa de bonificacions per l’ús de les instal·lacions

Quant al programa de programa de bonificacions per l’ús de les instal·lacions, l’Ajuntament de València a través de la FDM, té previst mantindre les bonificacions del 100% de la quota als clubs esportius per l’ús de les instal·lacions esportives municipals de gestió directa quan desenvolupen projectes de: esport en edat escolar, esport femení, esport adaptat, esport inclusiu i esport *LGTBIQ+. D’altra banda, mantindrà també la bonificació del 75% per a la resta dels projectes. Prop de 350 entitats esportives i associacions es beneficien d’aquestes bonificacions, no repercutint per tant el cost de la instal·lació en la inscripció o quota de l’esportista-soci. L’import total que l’FDM deixa d’ingressar en concepte de preu públic per l’aplicació d’aquestes bonificacions es calcula en, aproximadament, 1.000.000 euros.

Creació del “Abonament Esport Social” en les instal·lacions esportives gestionades directament per la FDM

L’última de les quatre grans línies d’actuació és la nova creació del “Abonament Esport Social” en les instal·lacions esportives gestionades directament per la FDM, per a persones en situació vulnerable. La creació d’aquest abonament, a cost zero per a totes les persones considerades com a col·lectiu especialment vulnerable, permetrà a 650 famílies senceres gaudir de l’ús de les instal·lacions esportives per a la pràctica esportiva per lliure amb els mateixos avantatges i condicions que l’abonament deporte mensual o anual. Podrà utilitzar-se durant l’horari d’obertura de la instal·lació de dilluns a diumenge. L’ús lliure correspon a les sales de musculació, al bany lliure i a l’ús de la pista d’atletisme. Aquest programa entrarà en vigor, previsiblement, la setmana vinent l’endemà de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província.

A més, els i les usuàries tindran la possibilitat de realitzar una sola activitat sense cap cost, en els cursos organitzats per la FDM. En la resta dels cursos, i en el lloguer de les pistes de tennis, pàdel, frontó i esquaix, se’ls aplicarà la tarifa reduïda. En total, la Fundació Esportiva Municipal deixarà d’ingressar 300.000 euros per a ajudar a aquestes famílies.

La valoració de tot el pla s’estima en aproximadament 1.700.000 euros, tenint en compte la valoració del que la Fundació Esportiva Municipal deixarà d’ingressar a causa de les bonificacions, a més de les ajudes directes.

Més informació:

Por Golsmedia

Categorías Esport Local