La carrera 15 k de Valencia. Foto: FDM València.

Aquest dissabte 30 de setembre es celebrará la 15K Nocturna FibraValencia

La carrera 15 k de Valencia. Foto: FDM València.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha presentat aquest matí la carrera 15K Nocturna FibraValencia que es disputarà en horari de nit aquest dissabte 30 de setembre pels carrers de la ciutat. Al costat d’ella han estat el director de la prova, Rafael Blanquer, el director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez i director general de FibraValencia, Antonio Agustín Costa.

La prova, que celebra enguany la seua 10a edició, compta amb un traçat homologat per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, que està dissenyat per a batre marques en el qual el corredor popular podrà posar-se a prova i superar els seus límits. L’inici està previst a les 22.30 h en l’avinguda de l’Enginyer Manuel Soto i en ella es donaran cita més de 9.000 corredors, disposats a recórrer els llocs més emblemàtics de la ciutat, com les Torres de Serrans, el carrer de la Pau, la Plaça de la Reina, la Plaça de l’Ajuntament i la Ciutat de les Arts i les Ciències, entre altres.

Per a la regidora d’Esports, Rocío Gil, es tracta “d’una prova única a la ciutat, en tractar-se de l’única que se celebra a la nit i que compta amb un traçat de 15 quilòmetres que, a més, està homologat. A més, cal destacar que recorre els carrers més emblemàtics de la nostra ciutat, conjugant esport, turisme i oci, ja que molts dels turistes i visitants que estan gaudint de la nostra ciutat poden gaudir del pas dels corredors i animar. És una nit en la qual la ciutat es tira al carrer a donar suport a l’esport. I bona prova d’això és el desé aniversari que compleix la prova enguany, la qual cosa demostra la gran acceptació amb la qual compte en el calendari esportiu de València”.

La ciutat com a escenari

La 15K Nocturna FibraValencia permet descobrir la ciutat, sota la preciosa llum de la lluna, i gaudir de l’esport en un escenari magnífic. I ho fa, a més, com a repte complementari i preparatori per a carreres de major distància com la Mitja Marató que tindrà lloc el pròxim 22 d’octubre i la Marató València Trinidad Alfonso del 3 de desembre.

Tal com ha explicat l’organització, l’activitat de la prova començarà el divendres 29 de setembre amb l’obertura de la Fira del Corredor, que enguany estarà situada en el Poliesportiu Municipal Juan Antonio Samaranch.

Serà el punt de trobada de corredors i marques patrocinadores i expositores. A més, en aquest espai els corredors podran retirar el seu dorsal per a participar en la carrera, la seua borsa del corredor i la samarreta tècnica de Benjo Sports amb la qual s’obsequia als participants. L’horari de la Fira del Corredor serà: divendres, 29 de setembre, de 10.00 a 14.00h i de 16.00 a 20.00h, mentre que el dissabte, 30 de setembre, serà ininterromput, de 10.00 a 19.00 h.

Retransmissió en directe

En aquesta edició, tots els seguidors que ho desitgen podran seguir en directe la prova gràcies a la retransmissió en viu que efectuarà À Punt a través de la web oficial. D’aquesta manera, l’espectacle del running valencià arribarà a tots els dispositius dels amants d’aquest esport.

Per al dia de la carrera estarà disponible una app per a IOS i Android per a poder seguir la carrera, veure els temps i classificacions de manera immediata, consultar la Guia del Corredor, saber el número de dorsal i molt més. A més, els familiars i amics podran seguir en directe tots els passos dels corredors fins que travessen la línia de meta.