Inicio / FFCV / El Ayuntamiento de Canals exige a la Federación una urgente reunión por el mal estado del Quatre Camins

El Ayuntamiento de Canals exige a la Federación una urgente reunión por el mal estado del Quatre Camins

Tal y como os informábamos el pasado sábado desde Golsmedia Sports, el Quatre Camins de Canals ha sido cerrado por su pésimo estado del césped.

Ante esta situación, el Ayuntamiento de Canals convocó el pasado lunes 28 de enero a los dos equipos afectados, UD Canals y Canals Promesas CF, a los cuáles se les informó que “hasta que no se solucionen los problemas del terreno de juego, queda suspensa cualquier actividad hasta nueva orden”.

Los equipos se han mudado hasta el Jose Gramage de L’Alcúdia de Crespins

Con todo ello, y pese a estar colocados en la primera posición del Grupo VI de la Primera Regional, desde el Ayuntamiento de Canals han pedido a la federación una reunión urgente para subsanar los problemas del terreno de juego. Y es que, según muestra en el comunicado emitido “los representantes del Ayuntamiento manifiestan que en el convenio existente entre el Ayuntamiento y la RFEF queda patente que es la Federación quien ha de hacer cargo del mantenimiento de las instalaciones deportivas. Esta situación administrativa y jurídica imposibilita”.

Y es que, como señaló José Ramón Garrido, concejal de Deportes del municipio, “lamentablemente, desde el Ayuntamiento no podemos acceder al campo para realizar obras por la ilegalidad que supondría por la Administración Local en vistas del Convenio con al RFEF”

De esta manera, el comunicado dice lo siguiente:

L’Ajuntament de Canals reclama a la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana una reunió urgent sobre la situació del camp Quatre Camins

El Consistori Municipal i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) tenen un conveni signat des de l’any 2008 a través del qual, es cedeix l’ús del camp Quatre Camins a la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV), obligant, entre d’altres clàusules, al manteniment d’aquestes instal·lacions esportives a la Federació de Futbol.

Dijous passat, la directiva de la UD Canals va anunciar a través de les seues xarxes socials que “(…) el camp de futbol dels Quatre Camins permaneixerà tancat, temporalment, per motius de seguretat. La falta de manteniment ha provocat que el terreny de joc estiga en unes condicions lamentables (…)”.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Canals va convocar als clubs afectats per aquesta circumstància al despatx d’Alcaldia a una reunió per a dilluns 28 de gener. En la mateixa es va donar compte de l’ofici que la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana va remetre als dos clubs locals, UD Canals i Canals Promeses CF, informant-los que “(…) hauran de subsanar les deficiències observades en el terreny de joc de la mencionada instal·lació, quedant totalment prohibida la disputa d’encontres oficials en aquest terreny de joc fins nova ordre (…)”. Els representants de l’Ajuntament en la reunió, l’alcalde i el regidor d’Esports, van llegir el conveni existent entre l’Ajuntament i la RFEF on queda patent que és la Federació qui s’ha de fer càrrec del manteniment de les instal·lacions esportives. Aquesta situació administrativa i jurídica impossibilita que l’Ajuntament de Canals puga actuar, actualment, per a resoldre la situació esdevinguda les darreres jornades.

José Ramon Garrido i Ricardo Requena van explicitar als presents que -per

part de l’equip de govern dels últims anys- s’havia intentat, sense èxit, que la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana revertira aquest conveni i facilitara que l’Ajuntament puguera intervenir per a resoldre situacions que al voltant del manteniment, la neteja, el personal, etc., pugueren donar-se. De fet, dos han estat les reunions dels membres consistorials amb la direcció de la Federació, a banda dels molts contactes telefònics. Sempre se’ns ha respost que “estaven estudiant la situació” donat que -segons la FFCV- Canals no era l’única localitat amb un problema similar.

Amb tot i això, després de mesos sol·licitant reacció per part de la FFCV, s’ha parlat amb la D.G. d’Esports de la Comunitat Valenciana i amb la Secretaria de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, obtenint la promesa de ser atesos com més prompte millor, per la Presidència de la Federació. Seguint allò acordat a la reunió amb els clubs locals de futbol, a aquesta audiència es convidaran als directius dels dos clubs locals de futbol, per a entre tots, trobar una solució ràpida i beneficiosa per als aproximadament 400 futbolistes federats amb els que compta Canals.

Si això no s’aconseguira, l’Ajuntament hauria d’actuar d’ofici, encetant un expedient costós, però amb la finalitat d’arreglar els desperfectes i traslladant a qui corresponga els costos de la reparació.

José Ramón Garrido, regidor d’Esports, ha explicat que “lamentem moltíssim haver arribat a esta situació, però des de l’Ajuntament no podem entrar al camp i fer les obres requerides per la il·legalitat que suposaria per a l’Administració Local amb l’existència del Conveni amb la RFEF”. “De moment, el que podem fer, és habilitar el camp municipal de El Llimoner, accelerar les obres que allí teníem previstes per a 2019 i exigir a la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana que ens done una resposta necessària i immediata per a Canals”.

Deja un comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *