Formación
»
»
»
»
»
»
El nou descobriment de la Universitat de València permet detectar l’alzheimer amb anys d’antelació 

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Álex Quevedo presentando como nuevo jugador del Villarreal CF. Foto: VillarreaL CF.

El nou descobriment de la Universitat de València permet detectar l’alzheimer amb anys d’antelació 

Un equip de recerca de la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, el Centre Nacional per a la Recerca Científica de França i la Universitat de Bordeus han desenvolupat un model que ofereix noves claus sobre l’evolució de l’alzheimer.

Descriu com canviar el cervell anys abans dels primers símptomes

Aquest treball podria ajudar en el disseny de nous fàrmacs per a alentir el progrés de la patologia. L’estudi constata que les alteracions neuropatológiques comencen abans de l’aparició dels símptomes clínics i anys abans del diagnòstic clínic.

En els afectats per aquesta patologia es produeix una atròfia primerenca de l’hipocamp entre els 37 i els 39 anys i de l’amígdala entre els 40 i els 44 anys. Així, hi ha consens en la comunitat científica sobre que el començament de la malaltia és anterior a l’aparició dels símptomes.

En l’estudi es van avaluar 2.944 ressonàncies de cervells sans,  i amb altres 1.400 de pacients amb alzheimer de més de 55 anys

Aquest treball estableix un marc de referència que permet entendre quina és la dinàmica d’un cervell sa i quin la del cervell afectat per alzheimer. Per a arribar a ell, l’equip de recerca va analitzar més de 4.000 imatges de ressonància magnètica de cervells sans i malalts.

Categorías Formación