LES NOSTRES ESCOLES | Alboraya UD, una pedrera que no para de créixer

A la comarca de l’ Horta Nord de València, la població d´Alboraia, reconeguda a tot el mon pel seu or que es pot beure, l’orxata, també s’ha guanyat les credencials com una de les pedreres referents del futbol espanyol.

Aquest curs 2021-22 el club aconseguia un fet històric per a l’entitat: El seu Juvenil es classificava per primera vegada per a la Copa del Rei

Aquest curs 2021-22 el club aconseguia un fet històric per a l’entitat nascuda al 1978. El seu Juvenil es classificava per primera vegada per a la Copa del Rei on anava a gaudir d’aqueixa inoblidable eliminatòria a Tenerife. La gran temporada dels seus equips Juvenils són un exemple del gran moment de la seua pedrera: el Juvenil A brillant en Divisió d’Honor, el B ha obtingut la permanencia a Lliga Nacional, i el C en Preferent Juvenil, les categories més altes.

Treinta equips formen la família chufera. 16 d’ells al futbol 11, i 14 al futbol 8, tots ells es divertisen i evolucionen cada dia en el camp Francisco Cardona Gil, i en l’annex.

xiquets alboraya ud
Xiquets de l´escola del Alboraya UD a un entrenament.

Sergio Salvador, Coordinador Futbol 11, ens ha explicat que són més de 500 jugadors en la família de l’Alboraia: “Som un club formador, sobretot en el futbol 8, i busquem compartir uns valors de companyonia, i professionalitat dotant a la seua formació amb els millors tècnics per al seu creixement”.

Sergio Salvador: “Família és una paraula que ens descriu a tot el treball que ací es realitza, perquè hi ha una gran comunicació entre tots”

Sergio ens destaca la gran labor dels treballadors d’administració, del Director de l’escola, i l’estreta relació amb tots els tècnics, com a aspectes molt importants per al seu bon funcionament. “Família és una paraula que ens descriu a tot el treball que ací es realitza, perquè hi ha una gran comunicació entre els entrenadors, Director de l’escola, i amb els pares i mares, són moltes hores d’esforç perquè els xiquets estiguen tan bé com siga possible”, ressalta Sergio Salvador.

entrenador alboraya ud
Un entrenament del futbol base del Alboraya UD.

A la seua metodologia de treball formatiu es centren en el desenvolupament individual. Des del club posen el focus al jugador perquè la suma de cadascun millore l’equip.

Els entrenadors estructuren les sessions a espais reduïts, separant als equips en xicotets grups amb exercicis específics per a evolucionar en determinades tècniques. Després van obrint el camp a accions més col·lectives, i tot açó pensat per un creiximente a llarg termini dels xiquets:

futbol base alboraya ud
Una sesió d’ entrenament del futbol base del Alboraya UD.

Carlos Pacheco, Coordinador de Metodología, ens detalla la metodologia que es duu a terme a l’escola: “Nosaltres posem el focus en el jugador, no tant en l’equip, perquè la idea és treballar en el jugador perquè la suma de cadascuna millore l’equip”. El tècnic afig que hi ha molt de contacte amb la pilota perquè el xiquet vaja creixent a través dels exercicis plantejats.

Carlos Pacheco: “no ens centrarem en aconseguir que l’equip Benjamí guanye si o si en aquesta edat, si no volem centrar-nos en que aqueix xiquet millore perquè siga competitiu al futbol 11”

El treball amb els xiquets arranca des de la part física, on se’ls ensenya patrons bàsics de força: fer uns esquats, pes mort, camallades… per a després passar a la millor tècnica. Una vegada consolidats aquests primers conceptes la tàctica del joc va guanyant pes en les sessions. Al futbol 11 l’objectiu principal passa a ser la competició. La idea de l’ “Alboraya UD” és desenvolupar a mig llarg termini al xiquet: “no ens centrarem en aconseguir que l’equip Benjamí guanye si o si en aquesta edat, si no volem centrar-nos en que aqueix xiquet millore perquè siga competitiu en el futbol 11”, en la seua evol.lució en els anys, ens puntualitza Carlos Pacheco.

xiquets escola albboraya ud
L’equip del querubí, escoltant atentament el seu tècnic Jaume en un entrenament

Valors com el respecte, la unió, l´esportivitat, són els que des de aquesta entitat es vol transmetre als seus jugadors. Una gran família i una gran pedrera que gaudeix de noves generacions que estan situant als seus equips de futbol 11 a les principals lligues autonòmiques i nacionals als darrers anys.

Més de 500 xiquets es formen cada día, des de la premissa sempre de gaudir de l’ esport, i defensant l’escut de la seua Alboraia Unió Esportiva.