Fútbol Base
»
»
»
»
»
»
»
»
LES NOSTRES ESCOLES | UD Alzira, l´ADN Venècia es el motor del seu futur

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife
jugadores ud alzira
Jugadors de la cantera de la UD Alzira al Venecia.

LES NOSTRES ESCOLES | UD Alzira, l´ADN Venècia es el motor del seu futur

Jugadors de la cantera de la UD Alzira al Venecia.

Aquest 2022 és un any especial per a la Unió Esportiva Alzira, que commemora els 100 anys del sorgiment del futbol a la capital de la Ribera Alta. Recuperar el sentiment d’arrelament al club referent del municipi, crear una identitat pròpia a través d’una metodologia duta a terme per tècnics formats, aquests són els objectius del treball d’una entitat que vol ser referent d’aquest esport a la Comunitat Valenciana i Espanya.

Juan Antonio Sanjuán: «El 2022 està sent un any emotiu i de retrobament que l´hem enfocat a recuperar el sentiment de pertinença al club»

35 equips formen part de la família de la Unió Esportiva Alzira. Els seus últims èxits en el futbol base: el Juvenil s’ha consolidat en Divisió d’Honor, el seu debut a la Copa del Rei, el Cadet s’ha classificat a la Lliga de Campions…, i el creixement de la secció femenina amb el Cadet Campió com a exemple.

ud alzira xiquets
Xiquets de les primeres categoríes de la pedrera de la UD Alzira.

Des del club es treballa per a inculcar a tota la seua pedrera l’ADN Venècia. Juan Antonio Sanjuán, President de la UD Alzira, ens ha destacat que aquest 2022 està sent «emotiu i de retrobament, crearem una Comissió per celebrar els 100 anys del futbol a la ciutat i retrobar-se amb exjugadors de l’equip, tot això unit a viure un any especial amb l’ascens del primer equip a la nova Segona RFEF». Sanjuán ens afegix: «Tot això ho hem enfocat a recuperar aqueix sentiment de pertinença al club, i el celebrem amb actes durant aquesta temporada 2021-22 que ara acaba, i amb els pròxims mesos amb l’inici de la pròxima temporada 2022-23″.

femení ud alzira
Un equip femení de la escola de la UD Alzira.

Li preguntem al President per la rellevància de la seua pedrera en el projecte del club: «El futbol base és important per a nosaltres, portem molts anys treballant a crear una identitat, és molt difícil en una Comunitat Valenciana amb els focus de Vila-real-Castelló, València-Llevant i Elx-Hèrcules perquè és difícil competir amb ells, i nosaltres intentem que tota la majoria de jugadors d’aquesta zona el poder formar-los amb nosaltres, i intentar que aqueix Juvenil de Divisió d’Honor represente a tots els jugadors que hem tingut en categories inferiors». D’aqueix Juvenil, més els retocs per a potenciar el primer equip, és el projecte perquè la UD Alzira continue destacant en el futbol nacional (aquesta temporada amb Dani *Ponz ha finalitzat en seté lloc en la Segona RFEF).

Masip: «bon joc, esportivitat, inculcar els valors de respecte, amistat… no formar sol jugadors si no persones és en alló que centrem el nostre treball en les categories inferiors»

Centenars de xiquets i xiquetes que gaudeixen, milloren les seues habilitats i la tàctica d’ aquest joc amb el somni de passar de l’estadi Venècia, on entrenen gran part de les seues promeses, al Lluís Suñer Picó, on competeix el seu primer equip.

niños ud alzira
Un entrenament de la pedrera de la UD Alzira al Venècia.

L’estructura del futbol base ha anat creixent per a atendre totes les necessitats dels seus jugadors i jugadores. Iñaki Masip, Coordinador Futbol Base de la UD Alzira, ens assenyala el «bon joc, esportivitat, inculcar els valors de respecte, amistat… no formar sol jugadors si no persones és en alló que centrem el nostre treball en les categories inferiors». Entre els últims èxits de la pedrera: el Juvenil continuará un any més a Divisió d’Honor, la seua participació en la Copa, el bon paper del Juvenil B en Lliga Nacional, el C ha quedat segon, el Cadet ha realitzat una gran temporada en la lliga dels campions, en el futbol femení el Cadet ha quedat Campió… molts èxits que demostren el creixement no sols en jugadors també en resultats dels seus equips.

cantera ud alzira
Un entrenamiento de un equipo de la escuela de la UD Alzira en el Mpal de Venecia.

Una altra temporada més la UD Alzira finalitza el seu curs en el futbol base amb la celebració del Memorial Nacho Barberá, un trofeu benèfic per a recaptar fons per a la investigació de la mort sobtada, i per a transmetre als seus jugadors tots els valors que representava el molt recordat Nacho. Iñaki Masip destaca aquest torneig que és una forma «de transmetre tots els valors que ell tenia a cadascun dels nostres jugadors, ja que ell és un jugador molt recordat per nosaltres ja que va ser molt important i volgut a l’escola«.

A més es celebra el Trofeu Sant Bernat de caràcter social amb la participació de tots els seus equips de futbol 8. Tot l esforç del club està centrat en potenciar l´ADN Venecia com la clau per a continuar creixent més enllà del seu centenari.