Fútbol Base
»
»
»
»
»
»
»
LES NOSTRES ESCOLES | Canals Promeses CF, un projecte esportiu i educatiu

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife
canals jugadores
Jugadors del Canals Promeses CF.

LES NOSTRES ESCOLES | Canals Promeses CF, un projecte esportiu i educatiu

Jugadors del Canals Promeses CF.

A la comarca de La Costera, junt a la Serra Grossa, trobem Canals. Població on se sent una especial afició per l’esport, i entre les diverses ofertes del municipi es troba el Canals Promeses Club de Futbol.

Al 2015 va nàixer la escola del Canals Promeses CF per tres apassionats al fútbol i formats a l´Activitat Física i l´Esport i ja compten amb 15 equips

Al 2015 va nàixer aquesta escola de la inquietud de tres apassionats del futbol i formats en l’Activitat Física i l’Esport. Ara 7 anys després compten amb 15 equips, l’últim afegit fa un any, un Amateur per a donar-li eixida als joves que han crescut al club.

Els seus punts forts: una metodologia clara duta a terme per entrenadors formats (i als que ajuden per seguir formant-se), una idea de joc basada en la pilota, i una relació pròxima amb els pares i mares dels xiquets de la seua escola. Els entrenadors en pretemporada fan una reunió per equip, i després durant el curs, al futbol 8, es duen a terme tres reunions individuals.

canals xiquets
Jugadors del Canals PCF a un entrenament.

Toni Gras, Coordinador Canals PCF, ens detaalla que en aquesta reunió d’uns 10 minuts es busca que es coneguen entrenadors i pares i mares, i tots dos comparteixen com veuen als jugadors en l’aspecte esportiu i social, en la seua relació amb la resta de companys. «També comparteixen com li va al xiquet o a la xiqueta en l’àmbit acadèmic, per a així fer un seguiment global, perquè pot ser que el xiquet vinga enfadat o estiga desanimat i pot ser que no siga per una cosa relacionada amb l’entrenament, si no d’un altre assumpte i així ho podem detectar entre tots i ajudar-lo, ens exposa Toni.

Canals PCF
Un técnic explicant un exercisi als seus jugadors.

A més des del Canals Promeses s’organitzen unes jornades formatives per als pares i mares sobre psicologia, com gestionar el món acadèmic i esportiu en edats tan primerenques, la importància d’una bona nutrició, i el respecte a la figura de l’àrbitre.

Adrià López: «es treballa amb ells en codis perquè els xicotets vagen interpretant i integrant conceptes»

En l’aspecte més tècnic el club busca a través de la seua metodologia treballar amb els seus equips les 4 fases del joc. Adrià López, Entrenador del Benjamí i Infatil del Canals PCF, ens explica que en les seues sessions busquen treballar les quatre fases del joc: ofensiva, defensa, transició ataque-defensa i defensa-ataque, intentant anar millorant aquell aspecte que detecten en els partits que necessiten millorar.

jugadors canals
Jugadors dels Canals PCF a un entrenament.

Durant tota l’etapa formativa dels seus jugadors es treballa amb ells en codis perquè els xicotets vagen interpretant i integrant conceptes. Per exemple Adrià ens explica: «El codi 0 és pressió rere pèrdua, i si el treballes en Benjamí i després amb el pas dels anys el van repetint és una cosa que van adquirint i aprenent a controlar-ho». El técnic ens destaca el seguiment pròxim del jugador en tots els seus àmbits i la formació continua dels entrenadors de l’escola com els pilars de la seua proposta formativa.

canals promeses
Entrenament del Canals Promeses CF.

Els transmetre valors com l´esforç i la constància está per davant dels rendiments esportius en la tasca amb els seus equips. Un exemple, en un dels últims partits del seu equip els xicotets jugadors estaven desmoralitzats després d’una derrota, i des del cos tècnic es va conversar amb ells. En eixa xarrada ens explica Adrià s´els va transmetre tot el que havien fet bé en el partit: com el treball en equip i l’esforç de cadascun, i els jugadors es van adonar que podien estar contents amb el seu partit.

A la fi es tracta de formar jugadors i formar persones que cresquen gaudint del futbol. Eixe és el gran objectiu del Canals Promeses Club de Futbol.