LES NOSTRES ESCOLES | Atlètic Saguntí, l´atreviment de les noves generacions de "romans"

Al Camp de Morvedre es troba una ciutat històrica, industrial, viva, i en un entorn ple de naturalesa entre la Serra Calderona i d´Espadà. Sagunt és protagonista també en el mapa per la seua rellevància futbolística.

L’Atlètic Saguntí és un dels clubs referents de la Comunitat Valenciana, i enguany està de doble celebració: conmemora el seu centenari i el seu recent ascens a Segona RFEF. Cent anys de vida, on els últims 4 s’ha potenciat amb l’estreta col·laboració amb l’Huracà Club de Futbol. Tots dos clubs han unit forces per a construir una forta pedrera.

David García: “volem que els jugadors gaudisquen amb la pilota, i ens agrada que en el futbol 11 els nostres equips estiguen molt treballats tàcticament”

Uns 150 xiquets formen part de l’escola: quatre equips de futbol 8, al qual cal sumar-li un femení de recent creació, i al futbol 11: un infantil, dos cadets, els juvenil, i un Amateur Femení, més l’Huracà a Preferent i el primer equip que ha aconseguit l’ascens.

atlètic saguntí
Els jugadors d´un equip del fútbol base del Atlètic Saguntí.

David García, Coordinador Futbol Base, ens destaca sobre la metodologia que se centren en la pilota: “volem que els jugadors gaudisquen amb la pilota, i ens agrada que en el futbol 11 els nostres equips estiguen molt treballats tàcticament“. Els valors esportius estan molt presents ens assegura David: “El primer sempre és el treball en equip, que ningú hi ha més important ací que un altre, tothom té cabuda i esperem continuar creixent així els pròxims anys”.

saguntí femenino
El Atlètic Saguntí també compta amb jugadores a la seua pedrera.

Les idees que centren el treball dels entrenadors en cada sessió són: potenciar les habilitats tècniques dels seus alumnes futbolístics, ensenyar-los conceptes tàctics, i sobretot que els seus jugadors es divertisquen d’aquest esport que els apassiona.

L’Atlètic Saguntí, el club dels “romans”, s’ha destacat en la seua centenària història per ser un conjunt d’eterns lluitadors, i això és una cosa que es vol transmetre des de xicotets a les seues pròximes generacions.

Albert Oliver: “que no tingen por a l’error, a la fallada, el jugador del Saguntí ha de ser descarat i valent en el joc”

Albert Oliver, Entrenador de l´Aleví, ens explica que tracta de transmetre els valors d’amor per aquest esport, i anar ensenyant-los la part tàctica i física de l’esport en la qual han d’anar progressant per a la seua millora. En relació al seu equip ens comenta que en la seua edat ja tenen descaradura, uns coneixements del joc, i els entrenadors volen potenciar “que no tingen por a l’error, a la fallada, el jugador del Saguntí ha de ser descarat i valent en el joc”.

pedrera saguntí
Entrenament de la pedrera del Atlètic Saguntí.

Oliver és pur sentiment pel Atlètic Saguntí, així ens defineix el que és aquest club per a ell: “És el club centenari del nucli històric, qui no ha jugat o ha vist jugar en el Saguntí de la ciutat?”

Aquest escut, aquest sentiment, aquesta filosofia de no donar una pilota per perduda és una cosa que s’aprén i sempre t’acompanyarà en la teua vida. Açó asseguren els jugadors i entrenadors de l’escola.

saguntí
Un entrenador dona indicacions als seus jugadores del Atlètic Saguntí.

Al camp municipal del Nou Camp de Morvedre creixen amb gran esforç i il·lusió els “romans” que protagonitzaran el seu futurs èxits.