Fútbol Base
»
»
»
»
»
»
»
LES NOSTRES ESCOLES | PD Ayorense, una història de resistència i passió pel futbol

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Amorebieta vs Villarreal B
pd ayorense
Xiquets i xiquetes de l´escola del PD Ayorense.

LES NOSTRES ESCOLES | PD Ayorense, una història de resistència i passió pel futbol

Xiquets i xiquetes de l´escola del PD Ayorense.

Al límit entre la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa es troba la bonica població d’Aiora. La seua Plaça Major, el seu castell, són molts els encants d’aquest municipi que compta amb la “Peña Deportiva Ayorense” com el seu referent futbolístic.

Al Camp Municipal “Sant Antón” uns 160 xiquets, i també algunes xiquetes, es diverteixen aprenent a jugar al futbol. Huit equips: un pre Benjami, un Benjami, dos alevins, un Infantil, un Cadet, un Juvenil i un aficionat formen part de la família d’aquesta entitat.

Ángel Rubio: «som un club d’un poblet d’interior la C. Valenciana, molt allunyat d’altres, i això suposa un gran sacrifici per al nostre dia a dia, per a viatjar cada cap de setmana a disputar els partits»

Aquest club s’acosta al 75 aniversari a través de la passió per aquest esport i l’esforç diari de la directiva, dels pares i mares, i dels xiquets que se sobreposen als obstacles que la seua geografia li imposa.

la pedrera ad ayorense
Entrenament de la pedrera de la PD Ayorense.

Ángel Rubio, President de la PD Ayorense, assenyala un dels obstacles que es troben per la seua situació geogràfica: «som un club d’un poblet d’interior la Comunitat Valenciana, molt allunyat d’altres clubs, i això suposa un gran sacrifici per al nostre dia a dia, per a viatjar cada cap de setmana a disputar els partits». Ell ens comenta que el club, amb l’impuls del programa Valenta, van intentar impulsar el futbol femení, alguna cosa que la pandèmia després ha paralitzat, però és un repte que li agradaria els pròxims anys reprendre’l.

equipo pd ayorense
Un equipo de la pedrera del PD Ayorense.

Valors com el sacrifici i compromís són els que ensenya aquest club als seus jugadors, pel fet d’entrenar a vegades a temperatures molt fredes a l’hivern, i totes les hores de viatge que realitzen cada cap de setmana per a afrontar les seues trobades. «Que disfruten és el més important per a nosaltres», ens recalca Ángel Rubio.

A les categories més inferiors els entrenadors els introdueixen al joc amb els primers conceptes bàsics de la tàctica. Crear un espai agradable i de diversió per a ells, i a través d’aquest bon ambient anar creixent en el seu enteniment d´aquesta activitat esportiva, és l’objectiu de la seua metodologia.

Víctor Manuel Prado: «amb els més xicotets de tots es busca el transmetre-li valors, posicionar-los bé en el camp, i ensenyar-los els primers conceptes del joc»

Víctor Manuel Prado, Dir. Esportiu del PD Ayorense, ens explica: «amb els més xicotets de tots es busca el transmetre-li valors, posicionar-los bé en el camp, i ensenyar-los els primers conceptes del joc perquè ho entenguen, després ja fiquem aspectes més tàctics». Prado ens detalla que intenten que els seus equips traguen la pilota des de l´inici perquè tinguen la pilota, i l’única exigència és el disrute dels xiquets per damunt dels resultats.

un xiquet pd ayorense
Un xiquet de l´escola de la PD Ayorense.

La prioritat és que els xiquets gaudisquen de cada entrenament i dels seus partits. La majoria dels seus futbolistes són d’Aiora, però també compta amb jugadors de Jarafuel, Cofrentes, Jalance… recollint així l interés pel futbol d’una comarca, la Vall d’Ayora-Cofrentes, colpejava per la despoblació en les últimes dècades.

pd ayorense
Un equipo del PD Ayorense fent el seu grit de «guerra».

La “Peña Deportiva Ayorense” és la història d’un club humil, que resisteix a les dificultats, i s’ enorgulleix en veure créixer amb l’esport a les seues pròximes generacions.

Por Golsmedia