Carlet EMF, el futbol com a eina per a aprendre a gestionar emocions i transmetre valors

Situada en la ribera del riu Magre, a la Comarca de la Ribera Alta, es troba Carlet. Aquesta localitat s’ha convertit en la capital del caqui en els últims anys. El seu estadi de futbol es diu Riu Magre i allí es formen i diverteixen uns 300 xiquets que formen una escola en creixement i on l’educació esportiva i en valors humans és el seu principal objectiu. 

Juanjo Rodríguez: “Tenim tres pilars: una bona metodología de treball, la gestió de les emocions i el foment dels valors esportius”

L’escola compta amb un servei d’intel·ligència emocional, un altre de tecnificació i un específic de porters. La seua última novetat: un assessor nutricional.

Carlet EMF

Juanjo Rodríguez, Director Esportiu del Carlet EMF, ens explica el projecte formatiu: “Se sustenta en tres pilars fonamentals: el primer l´aplicacio d´una bona metodología de treball amb Smart Football, el segón pilar es el treball de les emocions amb la coach Aparo Aparisi, i per últim que es molt important el foment dels valors”. 

Carlet EMF

El Carlet destaca per comptar amb una coach on s’ensenya als seus jugadors a desenvolupar eines per a controlar les seues emocions en el terreny de joc, ensenyament molt vàlid més enllà del futbol, per a les seues vides.

Amparo Aparisi: “treballem en la  gestió a la por a lesionarse, com portar millor la pressió de tindre un rival que considera superior, el agradar a la familia…” 

Amparo Aparisi ens fica uns exemples: “En casos de imperactivitat li tirem una maneta als entrenadors amb pautes, som menuts i tenen la capacitat d´atenció que tenen, no podem anar contranatura i el que fem es ajudarlos a través de jocs per aixó gestionar-ho“. Altres exemples: “Com forme es van fent gran está la gestió a la por a lesionarse, com portar millor la pressió de tindre un rival que considera superior, el agradar a la familia…” 

Carlet EMF
Amparo Aparisi, Coacha emocional al Carlet EMF.

Un treball amb els xiquets i els seus pares i mares, amb els quals celebren reunions, ells són imprescindibles també en aquest projecte. Destacar la zona “VAR” amb la qual compten en el camp, on una pancarta destaca que els familiars i amics estan per a Veure, Animar i Respectar. La relació entre el Carlet Escola Municipal de fútbol i el primer equip, Atlétic Carlet és molt pròxima.

Rafa López: “L´escola se volca molt en animar al amateur, cada partit eixim en els xiquets de la mà… els xiquets lo que volen i es veuen reflejats es en ser de majors jugadors del primer equip”

Aixó ho confirma Rafa López, jugador del primer equip i entrenador al futbol base del club: “L´escola se volca molt en animar al amateur, cada partit eixim en els xiquets de la mà, en el descans fiquem porteríes per a que juguen, al final els xiquets lo que volen i es veuen reflejats es en ser de majors jugadors del primer equip”. 

JOSÉ LÓPEZ Carlet EMF

Un primer equip Campió esta temporada. El Carlet EMF es una escola de fútbol i de la vida amb el mencionat treball d’ensenyar a controlar les emocions.

Carlet EMF