»
»
»
HOQUEI | La selecció espanyola gana a Països Baixos en el seu debut en el 4 Nacions de València

El International 4 Nations Tournament València 2018 ha començat. Les instal·lacions del poliesportiu Verge del Carme-Beteró acullen el prestigiós torneig internacional en el qual es donen cita les seleccions absolutes masculines d’Espanya, Irlanda, Anglaterra i Països Baixos. Fotografies: Oscar Matheu.

Es tracta d’un campionat preparatori per al proper Campionat del Món de l’Índia.

La Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana va donar el tret de sortida del torneig que va tenir en la primera jornada, celebrada dilluns passat 29 d’octubre, a Espanya i Irlanda com a protagonistes. Es van imposar a Països Baixos i Anglaterra respectivament.

Anglaterra 1-2 Irlanda

Anglaterra i Irlanda va conformar el partit inaugural en l’herba blava de Beteró. Ambdues seleccions saltaven al terreny de joc amb l’objectiu de mesurar el seu nivell entre dos equips que integren el top 10 del rànquing mundial. Després d’una primera part molt disputada, la selecció irlandesa, desena en el rànquing, l’encarregada d’obrir el marcador a través de Daragh Walsh.

La ‘Armada Verda’ ampliaria distàncies en el tercer quart gràcies al gol de Michael Darling. No obstant això, un penal córner de Luke Taylor retallava distàncies abans d’una última cambra emocionant que va conservar el mateix resultat confirmant així la victòria irlandesa per 1-2.

Països Baixos 1-2 Espanya

La segona trobada enfrontava a Espanya (8° en el rànquing) i als Països Baixos (4°) per tancar la primera jornada. Després d’un inici molt disputat, la selecció ‘orange’ tindria les primeres ocasions de perill. La seva falta d’encert i la bona resposta de Quico Cortés van mantenir l’empat a zero en uns minuts electrizantes dels holandesos.

Espanya, per la seua banda, creixia en el seu joc i respondria amb una primera acció que sorprendria al seu rival anotant així el primer tant de la freda tarda valenciana. Xavi Lleonart aprofitava una jugada col·lectiva per obrir el marcador i deslligar l’eufòria del públic local.

Després del descans, Espanya saltaria a la gespa amb l’objectiu de mantenir la porteria a zero i intentar ampliar diferències. No obstant això, el conjunt holandès va tornar a treure el seu potencial i va igualar la trobada a través de Bob de Voogd.

Amb l’empat en el marcador, el partit tindria un desenllaç apassionant amb ocasions per a ambdues seleccions.

Arribaria així l’últim parcial amb tot per decidir en uns últims 15 minuts d’infart. Seria l’equip de Fred Soyez el que anotaria l’1-2 definitiu a dos minuts del final gràcies a un penal córner convertit per Pau Cremada que li donaria la victòria als Redsticks sobre la botzina.

Victòria importantíssima dels RedSticks en el seu debut en el 4 Nacions de València davant una selecció poderosa amb la qual ha mesurat el seu nivell i superat en el marcador.

Espanya i Irlanda, capdavanters de la classificació, es veuran les cares a partir de les les 18:30 hores d’aquesta vesprada.

Però abans, Anglaterra i els Països Baixos es mesuraran a les 16:30 hores en una vesprada que es pressuposa igual de gèlida que l’anterior.