JUDO | El València Club de Judo s’acomiada de la Golden League per partida doble

Bucarest ha acollit aquests dies una nova edició de la prestigiosa Golden League, la màxima competició europea de judo en la qual s’han donat cita els 8 millors clubs del vell continent i en la qual la Comunitat Valenciana ha tingut doble representació gràcies al València Club de Judo. Fotografies: EJU.

El club valencià és història del judo espanyol en ser l’únic a haver-hi militat en la Golden League. Primer van ser les xiques les que van ascendir en proclamar-se campiones d’Europa. El debut en la Golden League l’any passat va anar amb magnificència en coronar-se subcampiones.

Una temporada que va completar l’equip masculí, qui amb una plata europea va ascendir també a la Golden League suposant Bucarest la seua estrena. No obstant això la fortuna els ha donat l’esquena a la capital de Romania, ja que tots dos han descendit a l’Europa League.

Els equips masculí i femení del València Club de Judo tornen a la Segona Divisió.

Competició femenina

Com s’ha comentat amb anterioritat, les féminas del València Club de Judo defensaven la presea de plata conquistada en 2017. Mentre que l’alacantina Ana Pérez va emprendre la competició imposant-se per doble wazari davant la judoka local, la navarresa Jaione Equisoain va sucumbir en un renyit combat davant l’altra judoka local per 3-2.

Una de les sorpreses de la jornada per a la nostra desgràcia va ser la derrota de Martyna Tradjos, un dels grans fitxatges de les valencianes, davant la romanesa Dobre. En les semifinals l’asturiana Sara Rodríguez també sortia perdent davant la nipona Kobayashi. Sabent ja que tocava la repesca, la cubana Idalis Ortiz va vèncer a la japonesa Yuki Kojima per l’avantatge màxim.

El rival a batre en la repesca era el Galatasaray, bronze en 2017, contra els qui van perdre per 3-2.

La valenciana Laura Gómez no va poder fer gens davant la campiona olímpica Maljinda Kelmendi, encara que va vendre molt cara la seua derrota. Com tampoc la navarresa Equisoain, qui va caure davant la kosovar Gjakova. La part positiva la posava la germana Tradjos amb el primer punt pel València Club de Judo.

A continuació l’asturiana Sara Rodríguez va perdre i Idalis Ortiz va guanyar davant Kubra per posar el 3-2 final favorable a Galatasaray. Ni la cubana que va estar exquisita va poder evitar el descens a l’Europa League, però de segur que molt prompte tornem a veure a les de la capital del Turia entre les millors d’Europa.

Competició masculina

Els valencians es van estrenar en la “Champions League” davant el Sporting de Lisboa, contra els qui van córrer la mateixa sort que les seues homòlogues. Gar Uriarte s’iniciava perdent en el punt d’or davant el mongol Ganbold, número 8 del món. Sortia al rescat un infatigable Sugoi Uriarte per imposar-se a Joâo Fernando, subcampió d’Europa júnior.

El càntabre Urquiza es va mesurar davant Egutidze en un llanci emocionant que finalment es va portar aquest últim. En la categoria de menys de 90 kg saltava la sorpresa amb la victòria de Mehdiyev davant el campió del món Niko Sherazadishvili.

El 2-2 brillava en l’electrònic. Era el torn d’un dels fitxatges del València Club de Judo: el kirguizio Krakovetskii. No obstant això no va poder completar la festa sucumbint davant el lusità Fonseca el que portava als valencians a la repesca davant Sèrbia.

Sèrbia esperava en la repesca, però els valencians van caure per un altre 3-2.

No va canviar l’esdevenir en la repesca, on els nostres van perdre per 3-2 davant els serbis d’un Red Start Belgarde liderat pel campió del Món de 2017 Nemanja Madjov (-90 Kg). Sugoi Uriarte i Krakovetski van collir les dues victòries dels valencians, mentre que cedien Gar, Urquiza i Mehdiyev.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [golsmedia_responsive_ad adsense_banner_size_mobile="300x250" adsense_config_mobile="show-always" box_config_mobile="no-show" class="td_block_golsmedia_ad td-pb-border-top td_block_template_5 td_module_wrap"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"] [td_block_golsmedia_futbol_tele_hoy widget_title="Fútbol en la tele hoy"]