»
»
Yates, Porte i Thomas signen un triplet històric en la *Volta a Catalunya

Yates, Porte y Thomas en el podio de la Volta. Foto: Volta a Catalunya

Ineos-Grenadiers es presentava a l’edició 100 de la *Volta a Catalunya com el gran bloc a batre, amb un equip de somni que ha acabat copant el podi final de la carrera. Adam Yates, que ja havia sigut segon en l’edició de 2019, s’ha proclamat guanyador final de la carrera catalana, acompanyat en el podi final per l’australià *Richie Port i per *Geraint Thomas, tots dos companys d’equip.

Tots ells han sabut defensar-se en l’última etapa amb arribada a Barcelona i pujada a l’alt del Castell de Montjuïc fins a sis ocasions, per a acabar de decidir una setmana de gran ciclisme a la ciutat comtal.

iNEOS ES MOSTRA MOLT FORTA I SIGNATURA UN TRIPLET EN LA CARRERA CATALANA

El belga Thomas De *Gendt (Lotto-*Soudal), va aconseguir la victòria de l’etapa i la seua cinquena victòria en la *Volta a Catalunya. De *Gendt va acabar travessant la meta amb 22 segons sobre l’eslové *Matej *Mohoric (*Bahrain *Victorious), el seu company d’escapada des de la primera de les voltes al circuit barceloní. Els dos es van destacar des d’un grup nombrós de 32 ciclistes que es va situar al cap de carrera cap al quilòmetre 50 d’etapa després d’un inici molt batallat fins a passat el Coll de la *Creu de l’*Ordal (3a categoria), incloent entre altres en el grup a Marc Soler (Movistar *Team) i David De Cruz (*UAE *Team *Emirates), qui ha pujat al podi final com a millor català en la classificació final.

A 1.46 de De *Gendt ha travessat la meta el grup del líder Adam *Yates, format per uns vint favorits que han entrat en la meta de Barcelona al mateix temps malgrat els esforços de Movistar *Team, que volia pujar a Alejandro Valverde al podi final i que ha estat movent la carrera en les últimes quatre voltes.

La defensa de l’equip britànic ha estat impecable, assegurant un podi final històric amb Iots, Port i Thomas en una *Volta a Catalunya 100 que tanca demostrant el seu gran estat de salut.