»
»
»
Elx rescata un punt sobre la botzina

AtticGo Elx i Costa del Sol Màlaga es van repartir els punts després d’un igualadísimo xoc (23.23, 14.16 en el descans) en el Partit Estrella de la Jornada 6 de la Lliga Guerreres Iberdrola, l’última abans de l’aturada pel Campionat d’Europa 2022. Clara Gascó va anotar el punt de l’empat sobre la botzina després d’una trobada marcada per la brillant actuació de les porteres Nicole Morales i Mercedes Castellanos. El punt deixa a les locals en zona de descens, mentre que les visitants s’estableixen en la tercera posició de la taula classificatòria.

La trobada va començar amb un parcial 0:3 per part de Màlaga. La defensa oberta i molt agressiva de les panteres posava en dificultats a l’atac local, comandat per Zaira Benítez i Danila Sota Delgado. No va tardar a reposar-se el conjunt il·licità. Dues pèrdues consecutives dels seus rivals li van valdre per a retornar aqueix primer parcial i posar l’empat. Es va entonar Nicole Morales en l’arrancada, amb diverses intervencions que van frustrar a Sole López, la més incisiva de les malaguenyes en els primers minuts. Elx va prendre avantatge, encara que curta. Isabelle Medeiros i Silvia Arderius es van encarregar d’empatar el partit, gràcies, en part, a les parades de Mercedes Castellanos, un espill de la seua homòloga Morals.

El xoc, igualat, es decidia en els xicotets detalls. Un llançament fallat, un mal passe, una parada… Tots dos equips van maldar per aprofitar al màxim cada oportunitat que els va concedir el seu rival. Així, Màlaga va castigar el seu rival per a anar-se al descans amb un avantatge de dos gols.

No va durar molt l’alegria en les files blanc-i-negres. Elx va saltar amb ímpetu renovat en la represa i amb un parcial 3:0 li va donar la volta al marcador. La trobada prometia ser emocionant fins al final. Una situació d’inferioritat i una nova pèrdua de pilota de les franjiverdes va permetre a les malaguenyes reprendre la davantera. Cap dels dos equips va aconseguir prendre les regnes.

El xoc es va estancar en l’equador del segon temps, instal·lat en el 20.20. Entorn de 5 minuts va romandre sense moure’s el marcador, obstinades Nicole Morales i Mercedes Castellanos a tancar les seues portes. D’aquesta manera, la trobada va aconseguir els últims 5 minuts amb l’empat en l’electrònic. Un empat que no es mouria. L’últim minut, frenètic, es va saldar amb una miqueta de Clara Gascó sobre la botzina, en resposta al punt de Sole López que havia posat per davant a les panteres. Així les coses, tots dos equips van signar taules (23.23) i es van a l’aturada en situacions totalment oposades.