Més esport
»
»
»
»
»
La UA Triatló s’alça amb el Campionat Autonòmic de Triatló Sprint a Benissa

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Dani Ponz vuelve al Eldense
Foto: TRICV.

La UA Triatló s’alça amb el Campionat Autonòmic de Triatló Sprint a Benissa

Foto: TRICV.

La localitat alacantina va celebrar dissabte passat en jornada de vesprada la seua primera competició de triatló, l’I Benissatló. Una prova en distància sprint (750m-20.3km-5.2km) que va despertar gran interés en la població, en la qual totes les institucions es van implicar per a donar a conéixer cada racó de Benissa. La competició partia amb la premissa de la doble transició, per la qual cosa els triatletes agraïen la jornada de vesprada per a poder gestionar millor retirada de dorsal així com lliurament de material. Des de les 10h del matí els triatletes s’acostaven a la localitat. La prova, integrada dins del Circuit Provincial Diputació d’Alacant, donava principi a les 16.00h des de la Platja de la Fustera, a la qual serien traslladats els esportistes amb autobús. La zona de meta i lliurament de trofeus estava situada al Parc Dolor Piera. La competició era a més Campionat Autonòmic de Triatló Sprint i Júnior. 158 triatletes van disputar la competició en eixida masculina i femenina.

Els primers a llançar-se a la mar en la qual seria l’última prova de triatló de la temporada 2022 van ser els xics. L’equip de la UA Triatló, liderat per Roberto Sánchez Mantecón, el triatleta internacional i sens dubte favorit en aquest I Benissatló, eixia disposat a alçar-se amb el podi autonòmic. No obstant això, l’eixida de l’aigua deixava veure que no li ho posarien fàcil els companys de competició. Eduardo Blanco del CT Albacete eixiria primer de l’aigua a 25″ de diferència de Sánchez Mantecón, que eixiria acompanyat, 2″ darrere del seu company d’equip, Miguel Benito Castellanos. En la transició es mantenien les posicions, però sens dubte el segment va ser liderat pel triatleta internacional, ficant-se en l’equació del podi Guillem Segura del Saltoki Trikideak, que finalitzaria 3r el ciclisme. En la carrera a peu el triatleta del Saltoki va perdre posicions en favor de Sergio Moreno del CT Les Fregues, que es reservava per a marcar el segon més ben parcial de carrera a peu, després de Sánchez Mantecón, per a acabar 2n del podi de la prova. Seria 3r, el triatleta del CT Albacete, Eduardo Blanco.

Es repetia la dinàmica de competició en categoria femenina, amb Yaiza Sáiz eixint primera de l’aigua, com el seu company Roberto Sánchez, seguida aquesta vegada de Patricia Rico del CEA Bétera, i de Mencía Padilla de la UA Triatló. Les seguien de prop les 2 triatletes del CEA Bétera, Encarna Cabrera i Eva Sánchez, que eixien al mateix temps de l’aigua. En l’inici del segment de ciclisme es mantenien posicions de podi. El final del ciclisme seria determinant perquè Eva Sánchez es ficava en les 3 primeres posicions, amb el segon millor temps de ciclisme, i la seua companya Patricia Rico es mantindria en 3a posició. La competició autonòmica femenina seria en aquesta categoria una rèplica del podi de la prova, a l’ésser les 3 primeres triatletes, federades en la Comunitat Valenciana. En el cas masculí, Roberto Sánchez estaria acompanyat d’Eduardo Blanco del CT Albacete en 2a posició, i de Guillem Segura, del Satoki Trikideak en 3a posició.

Por Golsmedia