Més esport
»
»
»
»
»
Maratón Valencia anuncia el seu llistat d’elit

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Amorebieta vs Villarreal B
Foto: Maratón Valencia.

Maratón Valencia anuncia el seu llistat d’elit

Foto: Maratón Valencia.

La Maratón Valencia Trinidad Alfonso anuncia el seu llistat d’elit internacional de la seua 42é edició el pròxim 4 de desembre, quan alguns dels millors atletes del panorama internacional es donen cita als carrers de València Ciutat del Running amb l’objectiu de millorar la marca de la prova (2.03:00) i buscar el millor debut femení de la història.

Tamirat Tola (2.03:39), vigent campió del món de la Marató, encapçala el llistat masculí de favorits al costat dels seus compatriotes etíops Getaneh Molla (2.03:34) i Dawit Wolde (2.04:27) en una llista preliminar amb fins a set atletes amb millors registres per davall dels 2h05 en la distància de Marató. Kenya, potència mundial en la marató, estarà ben representada no sols amb Jonathan Korir (2.04:32), si no també amb un triplet d’importants debuts en la distància: Alexander Mutiso, Philemon Kiplimo i Kelvin Kiptum. Atenció també a un altre atleta que es bateja en els 42.195 metres: l’etíop Milkesa Menghesa, guanyador de la mitja marató Copenhaguen.

València viurà també interessant duel europeu entre l’alemany Petros, el suec Tsegay i el suís Wanders. En conjunt, la llista final conté més de 150 corredors acreditats per davall de 2.20:00 en marató o 1.06:00 al mig.

Gidey: l’estrena més esperada

En dones, els focus apuntaran a l’esperat debut de l’etíop Letesenbet Gidey (actualment amb els rècords del món de 5.000, 10.000, 15K i Mitja Marató, dues d’ells reeixits precisament a València) i que tindrà el 4 de desembre una atractiva estrena en la distància de marató amb ambició real per superar el crono de 2.17:23 (rècord del món per a una debutant), però també per acostar-se el màxim al rècord del món femení 2.14:04 (Brigid Kosgei, Chicago).

La keniana Sheila Chepkirui, també debutant, pot convertir-se en l’altra estrela femenina de la Marató València en 2022, sense descurar a alguna de les corredores que arriben a aquesta entry list amb millors marques: Sutume Kebede (2.18:12) i Etagegne Woldu (2.20:16), segona classificada l’any passat en aquesta marató.

En conjunt, la llista final conté més de 80 atletes sub 2h45:00 en marató o sub 1.17:30 al mig marató.

Marc Roig analitza l’elit de la Marató València

Marc Roig, seleccionador de l’elit internacional en la Marató València, valora aquesta edició: “Ens enorgulleix molt que Letesenbet Gidey haja triat València per a debutar en marató. És un clar exemple que som una marató atractiva i que hem generat uns vincles molt forts entre Gidey i la ciutat de València. Però, com és habitual, la Marató València no es basa en un sol nom: quinze dones tenen menys de 2h26 i catorze homes, menys de 2h07. I no m’oblide de tres debutants de 58 minuts i un altre més de 57 minuts en la distància de mitjà”.

Por Golsmedia