Foto: FACV.

Eusebio Càceres torna a una combinada

Foto: FACV.

L’atleta d’Onil disputarà aquest cap de setmana, a Castelló, un excepcional Criterium Autonòmic en el qual també apareixen Ureña, Dávila, Boix i Andrés

Eusebio Càceres apareix entre els inscrits del Criterium Autonòmic de proves autonòmiques que es disputarà aquest cap de setmana (dissabte i diumenge al matí) a Castelló, en l’estadi Gaetà Huguet, encara que amb distàncies de pista coberta tant en l’heptatló masculí com en el pentatló femení. La competició serà una de les millors dels últims anys ja que, almenys en homes, estaran els millors especialistes de la Comunitat Valenciana, molts d’ells en l’elit nacional i habituals dels podis nacionals en totes les categories.

Al capdavant de tots ells figura Jorge Ureña. El vigent subcampió d’Europa d’heptatló reapareix en l’alta competició després de sotmetre’s a una operació al peu amb la qual pretén oblidar uns últims anys de constants molèsties en el turmell de la cama de batuda. Una lesió que li va arruïnar la temporada a l’aire lliure, en la qual no va poder lluitar per estar en el Mundial ni en l’Europeu.

El plusmarquista nacional (6.249 punts) es provarà al costat del seu paisà Eusebio Càceres, qui, segons ha informat, anirà prova a prova. “La meua idea és començar la combinada i anar veient com em trobe”, explica l’atleta alacantí de 31 anys, que va eixir molt afectat anímicament de l’Europeu de Munic, en el qual va tornar a quedar-se a les portes del podi en la final de salt de longitud. El saltador ha sigut quart en Europeus, Mundials i Jocs Olímpics, i tornar a quedar-se a la vora de les medalles li va fer tocar fons. Aquesta tardor va tornar a Onil i ací ha tingut diversos mesos per a entrenar i pensar en les decisions que concerneixen al seu futur.

Càceres va practicar, amb molta brillantor, les proves combinades en les categories de formació, encara que finalment es va centrar en la longitud. El seu últim gran èxit va ser el Campionat d’Espanya sub23 en pista coberta de 2011, en el qual es va proclamar campió de l’heptatló.

A més d’Ureña i Càceres, hi ha altres atletes destacats en aquest Criterium Autonòmic, membres del grup d’entrenament a Castelló de Manoli Alonso, com Óscar Andrés Bou, que va ser medalla de bronze en el decatló de l’últim Campionat d’Espanya absolut; Jorge Dávila, campió nacional sub23 en pista coberta i tercer a l’aire lliure, o Andreu Boix, subcampió d’Espanya sub23 tant en heptatló com en decatló.

En categoria femenina no estaran les dos grans referents del pentatló en la Comunitat: Claudia Conte, que s’està recuperant d’un edema ossi en una vèrtebra, la lesió que la va obligar a retirar-se en l’Europeu de Munic el passat estiu, i Carmen Ramos, que va tindre un microtrencament aquesta tardor i ha preferit reservar-se. Les que sí que estaran són Mara Herrando i Sandra Férriz, entre altres.