Més esport
»
»
»
»
»
Els deu equips de la Fórmula 1 aconsegueixen el màxim reconeixement sostenible

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife
Los coches de la Fórmula 1 corriendo en el Gran Premio de Canadá. Foto: Fórmula 1.

Els deu equips de la Fórmula 1 aconsegueixen el màxim reconeixement sostenible

Los coches de la Fórmula 1 corriendo en el Gran Premio de Canadá. Foto: Fórmula 1.

La Fórmula 1 s’ha convertit en el primer campionat d’esports de motor del món en el qual tots els equips membres obtenen l’acreditació mediambiental de tres estreles de la FIA, el nivell més alt de reconeixement de sostenibilitat mediambiental de l’organisme rector de l’esport.

Mentrestant, el Campionat Mundial de Fórmula 1 de la FIA ha renovat la seua pròpia Acreditació Mediambiental de Tres Estreles a mesura que s’esforça per convertir-se en Net Zero per a 2030, un objectiu que ha sigut adoptat per les parts interessades, des d’equips fins a fabricants i promotors fins a socis.

El Programa d’Acreditació Ambiental de la FIA es va llançar en 2011 per a ajudar la indústria de l’automobilisme a avaluar i millorar el seu acompliment ambiental, mesurant l’acompliment a través d’un rang de 17 criteris, que van des de l’ús d’energia i la gestió de la cadena de subministrament fins a la planificació del transport, la gestió del soroll i les emissions de carboni. Per a assegurar que es mantinga la imparcialitat durant el procés d’auditoria per a l’acreditació, les auditories són realitzades per un auditor qualificat i independent.

El Campionat Mundial de Fórmula 1 de la FIA va rebre l’acreditació per primera vegada en 2020 i, des de llavors, moltes de les parts interessades clau de l’esport s’han embarcat en els seus propis viatges per a aconseguir l’acreditació ambiental de tres estreles de la FIA.

Juntament amb els 10 equips de F1, el proveïdor de neumàtics i soci global Pirelli posseeix l’acreditació ambiental de tres estreles, mentre que diversos promotors de carreres i circuits amfitrions l’han aconseguida, inclosos esdeveniments a Itàlia, Espanya, Bèlgica, Àustria i els Unió dels Emirats Àrabs, amb el Regne Unit, el Japó i Singapur també posseeixen l’acreditació en algun nivell.

Això se suma a uns altres que posseeixen les certificacions clau ISO14001 o ISO20121 que, respectivament, ajuden una organització a establir un sistema de gestió ambiental efectiu i ofereixen orientació i millors pràctiques per a ajudar a administrar un esdeveniment i controlar el seu impacte social, econòmic i ambiental.

Text: Fórmula 1.

Por Golsmedia

Categorías Més esportMotor