Més esport
»
»
»
»
»
València vol rebre l’Europeu d’Atletisme en pista coberta en 2027

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Amorebieta vs Villarreal B
Foto: Fundación Deportiva Municipal Valencia.

València vol rebre l’Europeu d’Atletisme en pista coberta en 2027

Foto: Fundación Deportiva Municipal Valencia.

L’Ajuntament de València, la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) i la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV), han presentat davant l’Associació Europea d’Atletisme (EAA) la candidatura per a acollir el campionat d’Europa de pista coberta per a 2027. D’aquesta manera, la nostra ciutat es prepara per a tractar d’acollir aquest campionat en el Velòdrom Luis Puig, que ja va ser la seu d’aquesta competició en 1998 i del Mundial en 2008.

Quatre mesos després que la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València renovara les instal·lacions esportives del Velòdrom, ha presentat aquesta candidatura conjunta en la qual aspira a convertir-se, de nou, en la referència del millor atletisme continental.

Javier Mateo, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, va voler agrair el treball conjunt de la RFEA i la FACV en aquesta candidatura, i està convençut que la ciutat estarà a l’altura. “València, una vegada més, demostra en l’escenari internacional que és una ciutat amb una capacitat d’organització al més alt nivell i que ofereix unes infraestructures esportives, hoteleres i turístiques capaces d’albergar les millors competicions internacionals. I ho farà en el millor escenari possible, el Lluís Puig, que, amb la seua renovada infraestructura, es col·loca com una de les millors pistes cobertes del continent”.

I és que, la nostra ciutat, “una vegada més demostra en l’escenari internacional que és una ciutat amb una capacitat d’organització al més alt nivell i que ofereix unes infraestructures esportives, hoteleres i turístiques capaces d’albergar les millors competicions internacionals”, ha rematat Mateo.

València 2027 encara desconeix si trobarà alguna oposició, si hi haurà una altra ciutat que es postule per l’Europeu en sala, que sol disputar-se el primer cap de setmana de març, però la candidatura ja ha fet el primer pas per a acollir aquesta prestigiosa competició.

La EAA remetrà d’ací a uns dies un formulari a la candidatura per a recaptar informació sobre assumptes relatius a la ciutat, la instal·lació o la capacitat hotelera. I després, ja a l’estiu, una comissió d’avaluació de la EAA visitarà València per a conéixer de primera mà la seua proposta. Després d’estudiar totes les opcions, si hi haguera alguna més, l’Associació Europea d’Atletisme anunciarà la nova seu al setembre.

Per part seua, el president de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, Raúl Chapado, està convençut que acudeixen a la EAA amb moltes opcions. “La candidatura de València 2027 és una proposta segura, fiable i responsable que garanteix les condicions ideals per a organitzar aquest esdeveniment”, va avançar.

El president de la RFEA creu que un esdeveniment d’aquest calibre implica també una gran responsabilitat. “El nostre ferm compromís és oferir un Campionat d’Europa de pista coberta que es fonamente en els valors de l’atletisme, que serviran com a font d’inspiració per a les noves generacions d’atletes de tota Europa. València 2027 vol crear grans moments per a la història de l’atletisme europeu tant per als aficionats com per als propis esportistes”.

Text: Fundació Esportiva Municipal València.

Por Golsmedia