Més esport
»
»
»
»
»
Marc Márquez confia a començar de zero en Silverstone

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife
marc
Marc Márquez durante la temporada 2022. Foto: Repsol Honda Team.

Marc Márquez confia a començar de zero en Silverstone

Marc Márquez durante la temporada 2022. Foto: Repsol Honda Team.

Era difícil de creure. Miraves els resultats del Tissot Sprint del GP d’Alemanya i veies a Jorge Martín 1r, Francesco Bankia 2n, Jack Miller 3r. I Marc Márquez 11é? Veure al huit vegades Campió del Món en posicions tan relegades en un circuit en el qual ha dominat durant més d’una dècada va ser una cosa molt sorprenent. Des de 2009, quan estava en el seu segon any en la categoria de 125cc, no havia sigut derrotat en Sachsenring. A partir de llavors, va encadenar 11 victòries consecutives, set d’elles en la categoria regna. No obstant això, en 2023, per desgràcia, la ratxa va arribar a la seua fi en quedar fora dels punts el dissabte a Alemanya, agreujant el que ja havia sigut un cap de setmana difícil.

El divendres, les coses havien començat bastant bé, ja que el ’93’ va marcar el segon millor temps en la P1, i es va situar a només una dècima de Johann Zarco. Al més pur estil Márquez, l’espanyol no es va contindre a l’hora de pilotar la RC213V, ja que va trobar el límit des del principi.

Després d’un bon inici, les coses van començar a torçar-se. En la P2, Márquez va perdre la part davantera de la seua muntura en la corba 1 i la seua moto va xocar contra la de Johann Zarco, partint en dues la Ducati del francés, que just eixia del ‘pitlane’. Va ser un moment molt controvertit, i Márquez va declarar: «Si algú podia evitar la situació era Johann».

Zarco va replicar dient que era «inacceptable» tirar-li la culpa a ell. Com a resultat d’aqueix incident, Márquez no va poder marcar un temps prou competitiu com per a ficar-se entre els 10 millors temps del dia, per la qual cosa es va veure abocat a la Q1.

Les repercussions del seu malson en Sachsenring es van estendre al TT Motul de Assen una setmana després, on també es va retirar després d’agreujar una lesió en les costelles . El pilot espanyol acumula ja diverses campanyes plagades de lesions, però sempre havia aconseguit rendir a Alemanya. Remuntem-nos a 2021, on va aconseguir la seua primera victòria 581 dies després de l’última, malgrat haver registrat tres zeros consecutius prèviament. Es va perdre l’esdeveniment de 2022, però les expectatives eren altes que podria reavivar el seu romanç amb el Ring enguany, però no va poder ser.

Després de 8 rondes en 2023, hem vist a Marc Márquez pujar al podi d’un Tissot Sprint i aconseguir una ‘pole position’, però encara no li hem vist creuar la bandera a quadres un diumenge, ja que les lesions i les caigudes li han privat d’això. Ara, sembla que Márquez i Honda es troben en un moment crític de la seua llarga i reeixida relació.

El cap de setmana en Sachsenring podia haver tibat la relació de Márquez amb la RC213V, però queda molta temporada perquè la marca japonesa trobe una solució que els permeta assaborir més triomfs i alegries al costat del huit vegades Campió del Món.

Ara, *MotoGP es dirigeix a Silverstone, on l’espanyol va aconseguir la victòria en 2014 i un parell de podis en altres edicions. Serà un gran repte, però és l’oportunitat perfecta tant per a Márquez com per a Honda de construir una segona meitat de temporada més satisfactòria.

Text: Moto GP.

Por Golsmedia

Categorías Més esportMotor