Més esport
»
»
»
»
»
Els motius pels quals el Red Bull és més ràpid que la resta de competidors

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife
Verstappen celebrando la victoria. Foto: Red Bull.

Els motius pels quals el Red Bull és més ràpid que la resta de competidors

Verstappen celebrando la victoria. Foto: Red Bull.

El Red Bull RB19 ara ha igualat el rècord de victòries consecutives en Grans Premis que ostentaven el Red Bull RB9 de 2013 i el Ferrari 500 de 1952-53. Una victòria a Singapur significaria que el RB19 hauria obtingut més victòries consecutives que qualsevol altre model en l’esport. La ratxa rècord de 15 victòries d’equips establida a Monza la setmana passada es va iniciar amb el model RB18 de l’any passat.

Aquesta vegada podem veure una altra distinció crucial, una que bé podria estar en el centre de la gran millora de rendiment del RB19 respecte al seu predecessor i potser una que serà àmpliament seguida pels seus rivals l’any vinent: el xassís és d’una secció completament diferent, ja no plana i amb vores quadrades, sinó molt més en forma de V.

Com comentem la setmana passada, gran part del sistema de refrigeració s’ha reubicat enguany en una part superior del cotxe i això també ha facilitat la forma desitjada dels túnels. S’haurà considerat que el guany aerodinàmic resultant d’això val la pena per l’augment en l’altura del centre de gravetat. Ara podem veure que aquest reempaquetat ha sigut possible gràcies al xassís totalment remodelat.

Si observem els xassissos dels rivals de Red Bull, tots tenen una forma baixa i quadrada similar a la del RB18 de l’any passat. El replantejament de Red Bull entorn de la forma i el disseny del xassís per a obtindre més espai per a dissenyar els túnels sota el pis bé pot haver sigut una raó clau per la qual, fins i tot amb el qual ja era l’acte més ràpid, l’equip ha aconseguit majors guanys any rere any. que alguns dels seus rivals immediats.

En les sis pistes en les quals es pot fer una comparació directa (excloent aquelles amb canvis de corba i clima humit), el Red Bull ha fet una mitjana de 0,503 s més ràpid que el seu predecessor. Els seus rivals més pròxims a partir de 2022, Ferrari, han millorat una mitjana de 0,311s.

Text: Fórmula 1.

Por Golsmedia

Categorías Més esportMotor