»
»
»
Espanya perd la seua corona davant Portugal

Espanya va cedir el tron de campiona d’Europa Sub-19. Portugal, rival ja en la primera jornada, va véncer també en el partit decisiu i també remuntant el 0-2 amb el qual es va posar Espanya. En la segona part, els lusitans van estar molt encertats i es van emportar el títol amb un resultat molt inflat.

La primera part va recordar molt a l’ocorregut en el partit de fa una setmana. Espanya va començar molt bé, estrenyent a dalt i colpejant prompte. Salas, en dues urpades en poc més d’un minut, va posar un esperançador 0-2. Primer va marcar després d’un robatori de pilota i en aprofitar un rebutge de Cintra a un tret seu i, després amb un llançament llunyà en una jugada a pilota parada.

Tot semblava eixir a cor què vols dels de Canilles, però una vegada més ixe avantatge s’anava a diluir. Portugal va fer un pas avant i va començar a generar ocasions, en les quals es va trobar amb Pau López. No obstant això, el meta no va poder detindre un potent tret de falta directa de Lúcio Rocha des de més de 15 metres. Una miqueta que va donar confiança a Portugal, que va insistir fins a aconseguir el seu premi a només 34 segons del descans, quan Andriy va rematar en el segon pal un centre-xut de Bruno Maior.

Una situació quasi calcada a la del primer partit. Quedaven 20 minutos per davant perquè el final no fora el mateix. I l’arrancada de segona part d’Espanya va ser bo, encara que la sort li va donar l’esquena. Tàpies va tindre la més clara amb un tir al pal a que el seu rebutge, quan podia marcar a porta tancada, no va arribar per centímetres. Minuts després, Salas desviava a la xarxa un córner favorable a Portugal, que es posava per davant per primera vegada.

Tocava ser fort i remuntar, encara que van ser moments complicats per a Espanya, que es va fer la cinquena falta a més de 10 minuts per al final i que va veure com Pau López es creixia per a salvar una ocasió claríssima a boca de canó de Andriy. Portugal també va cometre prompte la cinquena, però els àrbitres van assenyalar la sisena primer a Espanya i Colaço ho va aprofitar per a marcar des dels 10 metres.

Finalment, dos gols més de Portugal ficaren el definitiu 6 a 2 al marcador i es convertien en nous campions d’Europa.

Text: @sefutbol