Jaume Masiá celebrando la victoria. Foto: Moto GP.

Jaume Masiá aconsegueix la victòria i s'intensifica la lluita pel Mundial

Jaume Masiá celebrando la victoria. Foto: Moto GP.

L’espanyol signa una autoritària victòria després d’una eixelebrada última volta entre Toba, Sasaki i el rookie Veijer; el Top 3 de la general està separat per un punt. La categoria lleugera ha sigut la primera a disputar una carrera en el Buddh International Circuit amb motiu del Gran Premi IndianOil de l’Índia. Jaume Masia va realitzar una impressionant exhibició per a imposar-se en solitari, per davant d’un sorprenent Kaito Toba i del seu compatriota Ayumu Sasaki en un eixelebrat final.

Jaume Masià va fer la millor eixida i es va col·locar al capdavant per davant de Ayumu Sasaki i Matteo Bertelle. Daniel Holgado, que eixia 18é, va guanyar tres posicions en la primera volta, però va perdre el contacte amb els grups que li precedien. Jaume Masià i Ayumu Sasaki van obrir ràpidament buit al capdavant mentre eren perseguits per Kaito Toba i Collin Veijer després de la caiguda de Matteo Bertelle, que fins al moment havia gaudit del seu millor cap de setmana de la temporada.

Reactivat en les últimes voltes, Toba va superar al rookie i es va acostar perillosament a Ayumu Sasaki. El pilot del SIC58 va intentar el seu primer atac mancant dues voltes, però el seu compatriota no es va deixar intimidar. Els tres homes es van enredar en una àrdua batalla en l’últim gir fins que en la penúltima corba, Collin Veijer va pecar de debutant i va acabar anant-se al sòl després d’un toc amb Ayumu Sasaki. Kaito Toba va aprofitar l’embolic per a avançar al seu compatriota i fer-se amb un fantàstic segon lloc.

Gràcies a la seua segona victòria de la temporada, Jaume Masià aconsegueix coliderar la classe lleugera al costat de Daniel Holgado. Ayumu Sasaki, que hui ha sumat un nou podi, completa el Top 3, a un sol punt dels dos pilots espanyols.

Text: Moto GP.