Més esport
»
»
»
»
»
Valencia Basket visita a Anadolu Efes per a sumar la quarta

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Jugadores Eldense y Sporting
Valencia Basket
Foto: Valencia Basket

Valencia Basket visita a Anadolu Efes per a sumar la quarta

Foto: Valencia Basket

El primer equip masculí de Valencia Basket realitzarà la seua primera eixida en Turkish Airlines EuroLeague després de tres victòries a la Fonteta per a visitar la pista del Anadolu Efes Istanbul (divendres 20, 19:30h, Sinan Erdem Sports Hall, Movistar Deportes 3) en un encontre de la jornada 4 de la Turkish Airlines EuroLeague. En el que serà el seu quart partit en huit dies i sense massa temps per a recuperar després de l’esforç d’anit, l’equip taronja ha viatjat este migdia a Istanbul per a tractar de mantindre oberta la seua bona dinàmica de resultats (encadena set triomfs) i buscarà igualar el seu millor inici històric en l’Eurolliga (va començar amb quatre victòries en la campanya 2003-04) en una pista que li ha sigut complicada històricament (va perdre en les seues primeres quatre visites) però on va guanyar per primera vegada la passada campanya.

Per a tractar d’assaltar la pista del Anadolu Efes, Valencia Basket necessitarà mantindre el seu bon rendiment defensiu, que li permet ser actualment l’equip amb millor ràting defensiu (99,8 punts encaixats cada 100 possessions), el que menys punts rep (68,3) i el que menys valoració permet (63,7) davant un rival que és un dels que juguen amb més ritme de la competició (72 possessions per partit). L’equip taronja viatjarà amb 13 jugadors, sent dubte la participació de Semi Ojeleye (que es va perdre també el partit del dimecres per una sobrecàrrega) i baixa els lesionats Jared Harper (muscle dret), Martin Hermannsson i Xabi López-Arostegui. Completa la llista de dotze el jove Lucas Marí. Valencia Basket comença esta quarta jornada en la tercera posició de l’Eurolliga amb un 3-0.

El Anadolu Efes Istanbul comptarà amb un dia més de recuperació per a afrontar el seu segon partit de la setmana després d’aconseguir el dimarts el seu primer triomf en la Turkish Airlines EuroLeague en imposar-se al LDLC ASVEL Villeurbanne per 89-84. Després de donar per acabada este estiu l’etapa de Ergin Ataman en la banqueta i perdre al dues vegades MVP de la Final Four Vasilije Micic amb rumb a la NBA, l’equip turc ha mantingut a bona part dels seus jugadors importants, amb Larkin recuperant el seu nivell habitual i grans noms com Clyburn, Ziziz o Beuabois. Per a la reconstrucció ha arribat Darius Thompson amb la complexa tasca de suplir a Micic i el nou tècnic, Erdem Can, s’ha portat a alguns dels jugadors amb els quals va ser subcampió de l’Eurocup, Tyrique Jones i Erkan Yilmaz, a més de Willis i Hollatz. El conjunt turc ha comptat en els últims partits amb les baixes de Elijah Bryant i Erten Gazi.

Álex Mumbrú i Bouba Touré valoren l’encontre

L’entrenador taronja assenyalava en la prèvia que Anadolu Efes Istanbul “és un rival complicat, amb molt bons jugadors, amb una línia exterior temible. Amb jugadors dins de talent com poden ser Pleiss o físics com Tyrique Jones. Amb Willis jugant a un gran nivell. Van perdre el primer partit a Barcelona però l’altre dia ja van guanyar contra ASVEL i ja van començar a jugar molt millor. És un equip que en canviar d’entrenador després de tants anys a poc a poc van agafant el que volen i serà un partit difícil en una pista complicada contra un rival amb moltíssim talent. Anadolu Efes està confeccionat per a estar en la Final Four, amb un talent increïble, amb jugadors dels millors que van estar l’any passat en l’Eurolliga com Darius Thompson, Larkin, Clyburn… Són un equipàs, sabem de la dificultat del partit i que haurem d’estar bé. Sobretot una de les coses que més em preocupa és que ells van jugar un dia abans que nosaltres i a casa. I estaran més descansats. I físicament pot ser un partit en el qual notem que hem jugat 24 hores més tard i damunt el viatge a Istanbul”.

D’altra banda, el pivot Boubacar Touré comentava en la prèvia que Anadolu Efes Istanbul “ha sigut un dels equips més durs d’Europa en els últims anys, van guanyar l’Eurolliga dues vegades fa poc temps. Són un gran equip però nosaltres hem jugat bé en els últims partits. Intentarem mantindre això, jugar al nostre millor nivell i buscar les nostres opcions de guanyar-los. Serà un partit en el qual necessitem jugar físics i amb intensitat en els dos costats de la pista. Si som capaços de fer això, crec que podem competir contra qualsevol equip”.

Sisena visita a la pista del Anadolu Efes

Este equip d’Istanbul és un dels clàssics per al Valencia Basket en la màxima competició continental, ja que l’equip taronja s’ha trobat al Anadolu Efes en set de les seues huit participacions en la Turkish Airlines Euroleague. No obstant això, la del divendres serà només la sisena visita del Valencia Basket a la pista de l’equip turc, ja que al març de 2020 l’equip taronja va viatjar per al partit però es va trobar allí amb la decisió que el partit s’ajornava (pas previ a la cancel·lació total de la temporada a causa de la pandèmia mundial). Després de caure en els primers quatre precedents, la passada temporada l’equip taronja va aconseguir portar-se per primera vegada la victòria en el Sinan Erdem Sports Hall per 91-92 en un partit que va tancar Chris Jones amb dos tirs lliures guanyadors.

Eurolliga 2003-04. Fase de grups. Efes Pilsen 69- Valencia Basket 59

Eurolliga 2010-11. Fase de grups. Efes Pilsen 79- Valencia Basket 63

Eurolliga 2017-18. Lliga Regular. Anadolu Efes 82- Valencia Basket 66

Eurolliga 2020-21. Lliga Regular. Anadolu Efes 99- Valencia Basket 83

Eurolliga 2022-23. Lliga Regular. Anadolu Efes 91- Valencia Basket 92

El millor Larkin està de tornada

La passada campanya el base Shane Larkin no va poder començar el curs per una lesió de canell i una vegada va tornar tingué alguns problemes físics que només li van permetre jugar la meitat dels partits. Els seus números, que serien molt bons per a quasi qualsevol jugador de la competició (11,8 punts, 4,8 assistències i 14,1 de valoració), van ser els seus registres més baixos des del seu aterratge en l’Eurolliga. En la seua sisena campanya en el Anadolu Efes Istanbul, el base nord-americà ha començat tornant a les seues xifres habituals. Titular indiscutible, quasi 30 minuts de mitjana en pista. Va començar al Palau amb 16 punts i 12 assistències i les seues mitjanes després dels primers tres partits són de 13 punts, 2,7 rebots, 3,7 faltes rebudes i 7,3 assistències per a 18,3 de valoració.

El rival: Anadolu Efes Istanbul

L’equip turc ha perdut a un de les seues principals figures, el dues vegades MVP de la Final Four Vasilije Micic, que ha fet el salt a la NBA però li ha substituït per un dels millors bases de la passada edició de l’Eurolliga, Darius Thompson (12 punts, 3,7 rebots i 3,3 assistències per a 11 de valoració). I manté a la tercera pota de la seua Big3, l’aler Will Clyburn (10 punts, 5 rebots i 2 assistències). En la rotació interior, el nou tècnic del Anadolu Efes ha anat provant diferents opcions des de l’inici encara que Ante Zizic (9,7 punts i 4,3 rebots) acostuma a eixir de titular en la posició de cinc amb Derek Willis (8 punts i 3,3 rebots) i Tyrique Jones (7 punts i 2 rebots) compartint la major part de minuts amb ell en la pintura. Amb Elijah Bryant fora en els últims partits, ha sigut el francés Rodrigue Beaubois (12,3 punts i 2,3 rebots) el que ha donat el principal relleu exterior des de la banqueta fins a convertir-se en la segona referència ofensiva. L’alemany Hollatz i un altre dels jugadors que Can s’ha portat des del Turk Telekom Ankara, Erkan Yilmaz, completen la rotació exterior, amb un rol menys significatiu per a Tunca. Per dins, l’extaronja Tibor Pleiss (3,7 punts) continua sent un focus ofensiu malgrat comptar amb menys temps en pista que altres temporades en una plantilla que corda per dins Ercan Osmani.

Text: Valencia Basket

Por Golsmedia