Més esport
»
»
»
»
»
La raó de les desqualificacions de Charles Leclerc i Lewis Hamilton

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Miguel Ángel Gómez, nuevo Dir. Deportivo del CD Eldense. Foto: CD Eldense.
Foto: Mercedes AMG F1 Team.

La raó de les desqualificacions de Charles Leclerc i Lewis Hamilton

Foto: Mercedes AMG F1 Team.

Va haver-hi commoció després del resultat del Gran Premi dels Estats Units, quan el pilot de Mercedes Lewis Hamilton va ser despullat del seu P2, mentre que Charles Leclerc de Ferrari també va perdre el seu P6. Però, Què va causar les desqualificacions de la parella, quines regles van violar i com van respondre els seus equips?

Després de la conclusió de la carrera en el Circuit de les Amèriques, on Max Verstappen va aconseguir la seua victòria número 15 de la temporada i la número 50 de la seua carrera, el delegat tècnic de la FIA, Jo Bauer, i el seu equip van passar pels seus controls habituals posteriors a la carrera.

Una d’eixes comprovacions va ser “una inspecció física del sòl i del desgast de les planxes”, que van decidir realitzar en quatre cotxes: els d’Hamilton, Leclerc i Verstappen, així com el McLaren de Lando Norris.

La taula, també coneguda com a «bloc lliscant», va ser una peça introduïda en la Fórmula 1 en 1994 per a garantir que els cotxes no rodaren massa prop del sòl. No obstant això, a les 17.28 hora local a Austin, poc menys de dues hores després que Hamilton i *Leclerc prengueren la bandera a quadres, Bauer va assenyalar en un missatge als comissaris que havia trobat que els patins d’Hamilton i Leclerc “no complien” amb les normes.

Hamilton i Leclerc van ser degudament desqualificats dels resultats del Gran Premi dels Estats Units al voltant de les 19.15 hora local, promovent a Norris a la P2 i al company d’equip de Leclerc, Carlos Sainz, al podi en P3.

Tècnicament, els cotxes d’Hamilton i Leclerc van infringir l’article 3.5.9 e) del Reglament Tècnic de Fórmula Un de la FIA de 2023, que estableix que: “La grossària del conjunt de taulons mesurat normal a la superfície inferior ha de ser de 10 mm ± 0,2 mm [més o menys 0,2 mil·límetres] i ha de ser uniforme quan siga nou.

“S’acceptarà una grossària mínima de 9 mm a causa del desgast, i es verificarà la conformitat amb esta disposició en les perifèries dels orificis designats”. Essencialment, als equips se’ls dona un mil·límetre de gràcia perquè la taula es desgaste durant la carrera una vegada que l’acte ha entrat al parc tancat, i qualsevol desgast major es considera una infracció de les regles.

En entregar les desqualificacions a Hamilton i Leclerc, els comissaris van observar tant els sots del Circuit de les Amèriques com les regles entorn del format Sprint, que fa que les actuacions entren en condicions de ‘parc tancat’, on només es poden fer canvis mínims en ells, en al començament de la classificació del divendres i després de només una sessió de pràctica, com la principal causa que Hamilton i Leclerc incomplisquen les regles.

Els comissaris van dir que tant Mercedes com Ferrari havien «reconegut que el mesurament realitzat per l’equip tècnic de la FIA era correcta i van afirmar que l’alt desgast de les pastilles de fre era probablement el resultat de la combinació única de la pista plena de sots i el calendari de carreres Sprint que Va minimitzar el temps de posada a punt i revisió del cotxe abans de la carrera”.

Els comissaris van continuar afirmant que “la responsabilitat de garantir que el cotxe compleix amb les normes recau en el competidor en tot moment durant un esdeveniment. En este cas particular, el derrapatge posterior en la zona definida en l’informe del Delegat Tècnic estava fora dels llindars establits en l’Article 3.5.9 e) del Reglament Tècnic de Fórmula Un de la FIA, que inclou una tolerància de desgast. Per tant, s’imposa la sanció estàndard per incompliment del Reglament Tècnic”.

Text: Fórmula 1.

Por Golsmedia